Flash heren 1 wint in Zwolle

NIEUWLEUSEN – Flash heren 1 speelde zaterdag in Zwolle tegen de mannen van S.V.I. De eerste ontmoeting eindigde in een 3-2 overwinning voor het team uit Nieuwleusen. Gelet op de stand in de competitie was Flash er deze keer op gebrand om er meer uit te halen dan 3-2.

Set 1

De eerste set begon niet zoals de mannen hadden gehoopt. De pass kwam niet en er werd aan de andere kant moeilijk geserveerd. Het werd gelukkig niet zo’n lijdensweg als een week eerder tegen Groningen, maar de heren hielden hier geen leuk gevoel van over. De eerste set ging dan ook naar S.V.I. met 25-19.

Set 2

Set twee moesten de mannen even resetten. Langzaamaan begon het te lopen bij Flash. De pass kwam steeds beter en er werd meer service druk neergelegd aan de kant van Zwolle. Hierdoor kwam de pass wat minder en werd het spelletje nog makkelijker te lezen voor Flash. De mannen waren wederom maar met 7 heren de zaal binnen gestapt, maar dit heeft geen invloed op de prestatie van de heren. Wellicht had dit wel invloed op de prestaties van Stan ter Wee die ook aardig op dreef was en zelfs balletjes op positie 4 begon binnen te slaan. Ook kreeg alleskunner Jeffrey Bisschop het weer op de heupen. Op de positie van libero gaf hij een heerlijke onderhandse set op piloot Jesse Spans die hij vervolgens snoeihard binnen roeide. Mede door deze schitterde bal ging set 2 met 15-25 mee terug naar Nieuwleusen.

Set 3

Set drie was dus voor de voorsprong in de wedstrijd en een derde plek in de competitie. Op een stand van 1-1 wisten de mannen dat ze gewoon weer van vooraf aan konden beginnen. Helaas namen ze de woorden ‘van vooraf aan beginnen’ iets te letterlijk, want ze keken al gauw tegen een 2-6 achterstand aan. Dit moest en zou dus anders. Zo waren na 10 gespeelde punten alle time-outs van Flash al op. De mannen moesten in het veld blijven vechten. Dit deden ze met succes. De pass kwam weer, de set-up werd weer neergelegd en de leider van de groep Stefan Groen was ook weer op dreef. Hij scoorde keurig via de handjes tot grote frustratie bij Zwolle. Ook copiloot Arne van de Hoek was op dreef. Ondanks dat hij al een tijdje op de grond stond wist hij gelukkig ook nog hoe het moest. Hij demonstreerde dit maar al te graag door maar liefst 8 ballen te killen. Set drie ging dus ook mee terug met 16-25.

Set 4

Set vier mochten de mannen beginnen voor 2 punten. Maar wederom keken ze al gauw tegen een achterstand aan. Dit wisten ze echter snel genoeg weg te werken om op 10-10 verder te gaan. Gelukkig was Mathijs Prins weer uitmuntend. Zeker niet onbelangrijk was spelverdeler Jaël Bovenhuis die een heerlijke te scherpe pass met twee hupjes wist binnen te roeien om zo de wedstrijd volledig in het slot te gooien. Set vier ging mee met 20-25.De heren staan door deze overwinning in de top vier.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 16 maart spelen de Flash-heren om 17.00 uur in De Spil een ongelooflijk spannende pot tegen directe concurrent Exstudiantes. Dit gaat om de derde plek in de competitie en directe promotie.