Felle brand in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Vrijdagochtend om 06.12 uur werden de brandweerlieden van post Nieuwleusen opgeroepen voor een brand aan de Dommelerdijk in Nieuwleusen.

Een bijgebouw/schuur van kinderopvang Mathil was brand uitgebroken en deze felle brand kon elk moment overslaan op de grote kerk ernaast. Door snel ingrijpen van de brandweer konden de vlammen bedwongen worden waardoor het grootste gevaar geweken was. Buitenverlichting, dakgoten en andere materialen waren al helemaal gesmolten en ook vele ramen waren door de hitte gesprongen. Na bijna anderhalf uur konden de brandweerwagens terugkeren naar de kazerne. Voor de waterwinning werden slangen over een grote lengte uitgereden en hierdoor moest de kruising in de Kerkenhoek deels afgesloten worden voor het verkeer. 

De politie heeft linten gespannen rondom de brand en zal een nader onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand. Indien iemand iets heeft gezien of camerabeelden heeft dan graag contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Medewerkers van Mathil waren tijdens de brandbestrijding druk bezig om alle ouders in kennis te stellen via de telefoonlijst. In de kerk en kinderopvang was met name sprake van rookschade.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency