Felle brand in hooischuur De Stouwe op Koningsdag

NIEUWLEUSEN - Brandweerkorpsen uit Nieuwleusen, Dalfsen en Ommen zijn dinsdagavond laat ingezet voor een uitslaande schuurbrand aan de Stouwe, op de grens van Dalfsen en Ommen.

Vlak voor elf uur 's avonds werden diverse brandweerposten opgeroepen om uit te rukken naar De Stouwe. Ter hoogte van de Kampendwarsweg stond een vrijstaande hooischuur volledig in brand. Over het ontstaan van de brand zijn enige vraagtekens omdat er geen stroom en gas in het pand aanwezig was. Bij aankomst van de eerste brandweerauto's sloegen de vlammen boven het pand uit en werd er opgeschaald en kwam er een extra eenheid vanuit Dalfsen ter plaatse. De brandweer is enkele uren bezig geweest om de brand te kunnen blussen, hierbij is een kraan ingezet om het brandende hooi uit elkaar te trekken.

De dakbedekking van de schuur bestond uit asbest en dit is door de wind op De Stouwe en in een weiland terecht gekomen. De gemeente heeft de weg volledig afgesloten en de volgende ochtend zijn de bermen en het wegdek schoongemaakt. Het asbest op het terrein waar de schuur stond is in een later stadium opgeruimd.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency