Erica van Lente wordt maandagavond geinstalleerd als burgemeester van Dalfsen

DALFSEN - Komende maandagavond, 14 januari, wordt Erica van Lente geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen. Dat gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering, die om 19.30 uur begint in de raadzaal van het gemeentehuis in Dalfsen. Belangstellenden zijn welkom.

Andries Heidema, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, beëdigt haar, waarna er vanaf ongeveer 20.30 uur gelegenheid is om kennis te maken met de nieuwe burgemeester tijdens een informele receptie in de hal van het gemeentehuis. 

Erica van Lente wordt rond 19.15 uur feestelijk onthaald bij de ingang van het gemeentehuis door Excelsior en de majorettes. Om 19.30 begint de bijzondere raadsvergadering en wordt de nieuwe burgemeester beëdigd. Locoburgemeester Ruud van Leeuwen zal tijdens zijn welkomstwoord Van Lente de ambtsketen overhandigen en plaatsvervangend raadsvoorzitter Luco Nijkamp zal tijdens zijn speech de voorzittershamer aan haar overdragen. Daarna houdt ook Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, namens de burgemeesterskring een welkomsttoespraak, gevolgd door de installatierede van burgemeester Van Lente zelf.   

Rond 20:30 start de informele receptie. Burgemeester Van Lente zal tussen de aanwezigen rondlopen. Er is dan de gelegenheid om haar te feliciteren en welkom te heten in haar nieuwe gemeente. De installatie van Van Lente is ook live te volgen via https://ris.dalfsen.nl.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency