Foto: het eerste team van d'Ommerdieck.

Elburg wint van korfballers d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Net als in de eerste wedstrijd, bleken de korfballers van Elburg te sterk voor d’Ommerdieck. Het werd 13-20.

Elburg speelde in een hoog tempo en schuwde het fysieke spel niet. Bij d’Ommerdieck ontbrak Nienke Rijkeboer. In de basis stond Carlijn Haan. Vooral in ’t begin had d’Ommerdieck geen zuiverheid in het schot. Na een kwartier was het al 0-6. Jasper Ekkelenkamp schoot het eerste doelpunt voor d’Ommerdieck raak en de club maakte nog meer punten. De rust ging in met de stand 5-9.

Na rust

Na de rust kwam Stefan van Veldhuizen in het veld voor Robert Batterink en Carlijn Haan wisselde met Femke Kuiers–Rijkeboer. d’Ommerdieck scoorde wel, maar Elburg bleef in hoog tempo raak schieten tot 7-16. Daarna hield d’Ommerdieck de bal lang in de aanval, wat resulteerde in zes doelpunten 13-19. De eindstand was 13-20.

Doelpuntenmakers

Gerja Eykenaar 5x, Astrid Aalbers 3x, Jasper Ekkelenkamp 3x, Jasper Batterink 2x. Door deze overwinning staat Elburg nu op de tweede plaats.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 7 maart speelt d’Ommerdieck 1 tegen Devinco 3 uit Deventer, dat op de vierde plaats staat. De wedstrijd begint om 14.45 uur in sporthal De Spil in Nieuwleusen.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency