Foto: De 3 titelkandidaten, Elaine staat helemaal rechts op de foto.

Elaine van den Berg genomineerd als Tienermoeder van het jaar

OUDLEUSEN - Elaine van den Berg (21) werd vier jaar geleden moeder van een dochter, Sammy-Jo. Nu is ze genomineerd voor de titel Tienermoeder van het jaar. Een verkiezing die in het leven is geroepen door vijf succesvolle (zaken)vrouwen die zelf tienermoeder zijn geweest en te maken hebben gehad met de vele vooroordelen. “Het winnen van de verkiezing vind ik dan ook minder belangrijk dan dat er aandacht voor dit onderwerp is,” vertelt Elaine. “Het zou fijn zijn als mensen hierdoor hun mening over tienermoeders kunnen herzien en als we sommige vooroordelen de wereld uit helpen.”

Op haar 17e raakt Elaine zwanger en met veel van de vooroordelen kreeg ook zij te maken. “Mensen denken dat je op die leeftijd nog geen verantwoordelijkheid over een kind kan dragen, dat je je toekomst vergooit en dat je dom en naïef bent door zwanger te raken,” somt ze op. “En ja, mijn relatie met de vader van Sammy-Jo is stukgelopen, maar mijn moederinstinct is vanaf het begin af aan net zo sterk geweest als bij oudere moeders.” Ook studeert Elaine en heeft ze haar eigen bedrijf in de verkoop van paardenvoeding en -supplementen. 

Destijds en nog steeds heeft Elaine veel gehad aan haar familie en vrienden. “Dat vangnet heeft me echt enorm geholpen. Zij hebben me om leren gaan met die vooroordelen en scheve blikken.” Om toekomstige tienermoeders daar in te helpen doet Elaine mee aan deze verkiezing. Van de 132 aanmeldingen zit ze nu bij de laatste 3 kandidaten die kans maken op de titel. Stemmen kan nog tot en met zondag 11 april via: www.tienermoedervanhetjaar.nl

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency