Foto: De Vrienden van de Radio.

Eerste DJ-tafel uit 1971 te bewonderen op Vintage en Techniekbeurs

NIEUWLEUSEN – De allereerste disjockeytafel in Hilversum uit 1971 is zaterdag 17 februari te bewonderen op de Vintage en Techniekbeurs in kulturhus De Spil.

De Vrienden van de Radio en het Instituut voor Beeld en Geluid staan met de mono dj-tafel, die in 1971 op Hilversum 3 in gebruik werd genomen, op deze internationale beurs. Bekende dj’s als Joost den Draaijer, Felix Meurders, Herman Stok en Edvard Niessing presenteerden in Hilversum hun programma’s jarenlang op deze tafel die bestaat uit twee EMT-draaitafels en twee spotmasters om jingles mee te draaien. De studio heeft begin jaren 70 vier jaar dienst gedaan en is gerestaureerd door Beeld en Geluid. De dj’s van de Vrienden van de Radio maken hun radioprogramma’s live op deze dj-tafel en doen verslag vanaf de beurs.

Nostalgie

Op de Vintage en Techniekbeurs zijn nostalgische radio’s, grammofoons, elektrische apparaten, grammofoonplaten, muziekautomaten, klokken en stoommachines te zien. Maar ook wetenschappelijke en militaire-apparatuur en -buizen, fotografie, optiek, oud technisch speelgoed, technische literatuur, brochures etc. Een waar paradijs zowel voor de verwende verzamelaar als voor de beginnende liefhebber van historische technische antiek en curiosa. Bezitters van buizenradio kunnen door specialisten gratis hun toestel laten repareren.

De Vintage en Techniekbeurs is zaterdag 17 februari van 9.30 tot 15.30 uur te bezoeken. De entree is vijf euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.  

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency