Foto: hulpdiensten vijftig jaar terug. Foto: Marcel van Saltbommel.

Duizenden bezoekers voor 112-dag in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De open dag van de 112-diensten rondom de brandweerkazerne van Nieuwleusen was zaterdag een grote publiekstrekker.

Ondanks de soms pittige buien die vooral ’s middags vielen, lieten duizenden bezoekers zich niet weerhouden om een kijkje te komen nemen bij alle activiteiten die te maken hebben met hulpverlening.

Veel disciplines

Al ver voor de opening om 11.00 uur, liepen de bezoekers over het terrein. De organisatie had dan ook flink uitgepakt: zo waren er Bergingsbedrijven aanwezig, Sirius reddingshonden, de Wegenwacht, Brandweer, Politie, Ambulance, Provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, de Brandwondenstichting, EHBO, gemeente Dalfsen, de Reddingsbrigade en nog andere disciplines. Werkelijk te veel om op te noemen.  

Demonstraties

Het aanwezige politiekorps nam het publiek mee in de uitpraatprocedures en er was een duikdemonstratie door de brandweer. Allerlei hulpverleningsvoertuigen demonstreerden daar ook de nieuwste actuele mogelijkheden bij ongevallen en ook andere disciplines kwamen aan bod. Behalve springkussens voor de jeugd, kon men terecht in het medialab en werden er allerlei spuittechnieken gedemonstreerd door de aanwezige brandweer. Het bleef niet alleen bij kijken en demonstraties: de bezoekers konden ook allerlei dingen doen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Zoals communiceren met de duikers in de duikcontainer, meegaan in de hoogwerker en op 32 meter hoogte de omgeving bekijken en kinderen mochten brandjes proberen te blussen. Het kan niet anders of er melden zich van deze jongeren over een paar jaar weer flink wat nieuwe vrijwilligers aan.

Onder nog wat foto's van de open dag. Klik op het pijltje voor de volgende foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Veiligheidsplan

De gemeente Dalfsen haalde informatie op voor het maken van een nieuw veiligheidsplan. Onder andere burgemeester Erica van Lente vroeg inwoners of ze zich veilig voelen in hun eigen buurt. En wat ze nodig hebben om zich veilig te voelen.
De laatste keer dat er een open dag werd georganiseerd door de hulpdiensten, was in 2015. Maar inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening, dat de organisatoren het weer hoog tijd vonden om dit weer eens te demonstreren.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency