Foto: ds. Freek Schipper.

Ds. Schipper wordt opgevolgd door… ds. Schipper in Dalfsen

DALFSEN - De Protestantse Gemeente Dalfsen heeft een nieuwe predikant beroepen: ds. Freek Schipper.

De Protestantse Gemeente Dalfsen heeft een nieuwe predikant beroepen. Er was een vacature ontstaan door het vertrek van ds. Hans Schipper en deze wordt nu ingevuld door ds. Freek Schipper (geen familie).

Ds. Schipper (61) wordt bevestigd op zondag 3 december, om 10.00 uur in de Grote Kerk van Dalfsen. De nieuwe predikant komt uit Zierikzee (Zeeland), waar hij zes jaar heeft gestaan. Ruim een week geleden is hij met zijn vrouw in Dalfsen komen wonen. Overijssel is zeker niet onbekend voor hen, want ze woonden er al eerder. Schipper deed zijn studie in Kampen en heeft ook als predikant in Goor gestaan. Verder was hij dominee in Montfoort en Epe en geestelijk verzorger bij defensie op Vliegbasis Woensdrecht. In die tijd woonden ze in Bergen op Zoom.

Open uitstraling

“Mijn vrouw en ik kenden Dalfsen al wel een beetje, van weekendjes weg,” zegt Schipper. “Dan huurden we een huisje om vrienden en familie te bezoeken in de omgeving. We gingen ook in Dalfsen naar de kerk en dat sprak ons aan door de open, gastvrije uitstraling. Bijvoorbeeld tijdens gesprekjes bij het koffiedrinken na de dienst.” Het lijkt hem prettig om werken in Dalfsen, al verwacht de dominee het wel een stuk drukker te krijgen dan in zijn vorige, kleinere gemeente van ruim 500 zielen. Maar dat vindt hij geen probleem. Schipper voelt zich een echte gemeentepredikant, alle aspecten spreken hem aan, zoals voorgaan, pastoraat en catechese. Hij is meer een generalist dan een specialist, wat dat betreft. In zijn vorige gemeente was hij de enige predikant, maar Schipper werkte wel nauw samen met pastores van andere kerken.
Schipper is getrouwd met Caroline Scheffers, samen hebben ze twee kinderen. Een dochter en een zoon die het huis uit zijn, een schoonzoon en een kleinzoon.

 

(foto) Ds. Freek Schipper.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency