Foto: Gerrit en Riek Nijkamp-Beniers.

Diamanten huwelijk voor echtpaar Nijkamp

DALFSEN - Vandaag (maandag) is het 60 jaar geleden dat Gerrit Nijkamp (87) en Riek Beniers (83) in het huwelijksbootje stapten.

Gerrit is geboren in een gezin met zes kinderen op een boerderijtje in Ankum. Hij werkte onder andere als boerenknecht, bij de Spoorwegen in Rotterdam en bij de melkfabriek in Zwolle. Daar werd hij chauffeur en daarna werkte hij als buschauffeur op de stadsbus en later op een touringcar tot zijn AOW. Na zijn pensioen was Gerrit nog drager en chauffeur bij een begrafenisvereniging.

Riek haar wieg stond in Witharen, maar het gezin met zeven kinderen verhuisde al snel naar Arriën, waar ze is opgegroeid. Ze ging in Ommen naar de lagere school en volgde daarna nog de huishoudschool. Na schooltijd werkte ze eerst thuis in het gezin en later bij mensen in de huishouding voor dag en nacht. Daarna werkte ze op een confectie-atelier en na haar huwelijk werkte Riek als thuisnaaister.

Tijdens een jeugdcongres van de kerk ontmoetten Gerrit en Riek elkaar en mocht hij haar thuisbrengen. Dat leidde tot verkering en een huwelijk in 1960. Eerst woonde het stel in Ankum, maar later vertrokken ze naar Dalfsen. Het echtpaar kreeg een zoon, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen en de derde is op komst.

Beiden deden tot de coronacrisis vrijwilligerswerk in Rosengaerde. Ze doen aan gymnastiek en zitten bij een wandelclubje. Riek werkt graag in de tuin en Gerrit helpt, al is zij meer tuinvrouw dan hij tuinman, zegt Gerrit. Riek maakt graag kaartjes en Gerrit zingt bij een koor. “We vervelen ons niet en mogen heel wat zegeningen optellen,” zegt Riek. “We zijn God heel erg dankbaar dat we nog midden in het leven staan en dit allemaal mee mogen maken,” besluit Gerrit.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency