Foto: De drie winnende teams.

De Zaaier wint schoolkorfbaltoernooi in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Maar liefst 26 teams namen deel aan het schoolkorfbaltoernooi, dat voor de 41e keer werd georganiseerd. Daarbij waren vijf teams van de Heilig Hartschool uit Lemelerveld.

De groepen 4 en 5 van de basisscholen namen het tegen elkaar op en een team van CBS De Zaaier won het toernooi in De Spil.

Buurtsportcoach Marco Hollak had de organisatie in handen en hij werd bijgestaan door leerlingen van Landstede, die voor de tijdwaarneming , de omroep en de uitslagen zorgden. Van d’Ommerdieck deden tien leden mee als kameleon, die de wedstrijden begeleidden. Er werden vier wedstrijden tegelijk gespeeld in vier poules. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld, werd de halve finale gehouden tussen de winnende leeuwen (Tweemaster), de Eikeltjes (De Zaaier ), de Boeven (De Wegwijzer) en Korfballers 1 (De Zaaier). Na een spannende finale behaalden de Eikeltjes de eerste plaats, de winnende Leeuwen de tweede en derde werden de Boeven en vierde plaats Korfballers 1.

Robert Batterink, voorzitter van d’Ommerdieck, reikte de prijzen uit en bedankte de kinderen en de organisatie voor hun goede inzet.

Op woensdag 11 maart is er van 17.00 – 18.00 uur een gezellig uur met korfbalspelletjes, waarvoor alle kinderen zijn uitgenodigd. Dit wordt gehouden in De Spil.

 

(foto)

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency