Foto: De leerlingen van De Wegwijzer vonden het maar wat gezellig, zo samen ontbijten

De Wegwijzer deed mee aan het Nationaal Schoolontbijt

NIEUWLEUSEN - Net als aan de voorgaande edities heeft CBS De Wegwijzer ook dit jaar met de hele school meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Alle leerlingen, van groep 1 t/m groep 8, genoten afgelopen woensdag van een overheerlijk en gezond ontbijt op school.

“Wij vinden het als school heel belangrijk om de kinderen te leren hoe belangrijk een gezond en lekker ontbijt is om de dag mee te beginnen,” vertelt Djoke Reuvekamp, leerkracht van groep 6 op De Wegwijzer. “Het geeft je energie, je krijgt er de juiste voedingsstoffen door binnen om goed te kunnen groeien en het is ook nog eens goed voor een gezonde stoelgang. Daarom doen we elk jaar mee aan het Nationaal Schoolontbijt en ook dit jaar hebben we er allemaal erg van genoten. Alle klassen zijn de dag gestart met een heel lekker, gezond en voedzaam ontbijt, alhoewel bij sommigen de appelstroop niet erg in de smaak viel.” 

Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk initiatief, ondersteund door onder andere het Voedingscentrum en de Maag Lever Darmstichting, die het nuttigen van een goed ontbijt wil stimuleren. Elke school kan zich aanmelden via de landelijke website waarna ze alle producten geleverd krijgen door lokale supermarkten en ondernemers.       

Dit jaar viel het Nationaal Schoolontbijt voor De Wegwijzer samen met Dankdag voor Gewas en Arbeid. “Een mooie aanleiding om eens extra stil te staan bij dat we dankbaar mogen zijn voor alles wat door onze eigen boeren wordt verbouwd en geoogst en waardoor wij kunnen genieten van een voedzame maaltijd,” zo besluit Djoke. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency