Foto: de Nieuwjaarsduik in Nieuwleusen. Foto: Medgidia.

Dappere inwoners van Dalfsen beginnen 2020 met frisse duik

DALFSEN - Op drie plaatsen in de gemeente Dalfsen begonnen inwoners het nieuwe jaar 2020 met een frisse duik in het koude water.

In Nieuwleusen sprongen 38 dappere deelnemers in de vijver aan het Vechtland in Nieuwleusen. Zij lieten zich sponsoren om een vakantieweek mogelijk te maken voor kansarme kinderen in het Roemeense Medgidia. De jongeren haalden met hun initiatief meer dan 4.000 euro op.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Nieuwjaarsduik Lemelerveld

De Vrienden van de Sprokkelaars organiseerden de Nieuwjaarsduik in het natuurbad in Lemelerveld en zo’n 75 mensen namen deel. Daarbij werd ook een nieuwe naam onthuld: ‘Natuurlijk Heidepark’ met als ondertitel ‘klimmen, spelen en zwemmen’, omdat de oude naam de lading niet meer dekt. Het Natuurlijk Heidepark biedt komende zomer meerdere mogelijkheden voor een actieve dag: zwemmen en spelen in het kabouterbos. Komend jaar wordt daar een nieuw klimbos aan toegevoegd. De opbrengst van de Nieuwjaarsduik is bestemd voor de Kubus in Lemelerveld. Deze dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking droomt al lange tijd van een eigen duofiets. Er is al zo’n 3.000 euro opgehaald via diverse acties en vrije giften van de aanwezigen. (foto Martin Zwakenberg)

Nieuwjaarsduik Dalfsen

In Dalfsen waagden zich zo’n 120 deelnemers in het water van de Vecht, vanaf het strandje in de Bellingeweer. De Nieuwjaarsduik ‘ALS Dalfsen duikt’ leverde bijna 6.500 euro op. Speaker Henk Borgmeijer moedigde het publiek aan geld te doneren onder het motto ‘wie niet duikt, dokt’. De volgende activiteit van het ALS Team Dalfsen is de Vechtdal Wandeldag op zaterdag 16 mei en op 11 juni doet het team (twee wandelaars en drie fietsers) weer mee aan de Tour du ALS, de beklimming van de Mont Ventoux.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency