Foto: Walter Beekers in actie.

Dalfsenaar Walter Beekers in Guinness Book of Records

DALFSEN - Mixed Hockey Club (MHC) Dalfsen-trainer (Veteranen) Walter Beekers krijgt een unieke vermelding in het Guinness Book of Records.

Woensdag speelde de 84-jarige Dalfsenaar een bijzondere hockeywedstrijd op de velden van het Bredase Push, nl. een door de KNHB als officieel erkende interland van louter 80-jarigen tegen leeftijdsgenoten uit Engeland. De wedstrijd, gespeeld met alleen maar mannen geboren in 1939 of eerder, verdiende daarmee een plekje in het Guinness Book of Records. Een notaris legde het ter plekke allemaal vast. De heren toonden aan dat hockey ook op latere leeftijd nog steeds kan worden gespeeld.

De geboren en getogen Bosschenaar Beekers speelt zijn hele leven al hockey. Uiteraard in zijn jeugd bij het hockeybolwerk van beneden de rivieren, maar sinds zijn verhuizing naar Dalfsen al meer dan 44 jaar in het mooie Vechtdal. Daar geeft hij nog steeds op woensdagavond training aan de gestaag groeiende groep Veteranen. Dat betekent dat de oefenstof van Walter Beekers nooit verveelt en dat is eigenlijk ook een vermelding waard. Dat hockey een spel is voor jong en oud, blijkt zo maar weer..

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=2wyWN9IoA_g

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency