Foto: (foto: Karl Hofmann)

Dalfsenaar Albert Rumengan wint Award voor Beste Instrumentalist

DALFSEN - Dalfsenaar Albert Rumengan heeft afgelopen vrijdag de CME (Country Magazine Europe) Award voor Beste Instrumentalist 2019 gewonnen. In 2017 en 2018 kreeg hij ook al een Award voor Beste Instrumentalist door de DCMA (Dutch Country Music Association) uitgereikt.

Albert Rumengan speelt al gitaar sinds zijn tiende en heeft door de jaren heen in verschillende bands gespeeld. Hij heeft verschillende cd’s van anderen ingespeeld en grote artiesten in de muziekwereld begeleid. In 2008 richtte hij zijn band Music Road Pilots op, waarmee hij door heel Europa toert. Music Road Pilots speelde op de populairste podia en festivals voor countrymuziek in zestien verschillende landen.
In 2013, 2015 en 2016 werd Music Road Pilots uitgeroepen tot ‘Best International Country Act’ in Oostenrijk, en in 2015 koos het online magazine Fair Play Country de band tot ‘Best Country Band’.
 
In 2017 won de band een award voor ‘Band van het jaar’, uitgereikt door de DCMA (Dutch Country Music Association). In 2018 werkte Music Road Pilots o.a. met de legendarische Britse gitarist Albert Lee (GB) en de Amerikaanse country-artiest Pam MacBeth en werd Music Road Pilots wederom uitgeroepen tot ‘Best International Country Act’ in Oostenrijk.

Albert toert nu met zijn band door Europa, maar zal later dit jaar ook een aantal keer met Music Road Pilots in Nederland te bewonderen zijn. Meer informatie daarover is te vinden op de website www.musicroadpilots.com of op Facebook.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency