Dalfsen verhoogt grondprijzen niet in 2023

DALFSEN - Bij de verkoop van bouwgrond voor woningen en bedrijven hanteert de gemeente Dalfsen in 2023 dezelfde prijzen als in 2022. Een verhoging van de verkoopprijzen is op dit moment niet realistisch en niet marktconform, zo staat in de memo aan de gemeenteraad over de jaarlijkse herziening van de grondexploitaties.

De afgelopen jaren heeft Dalfsen de grondprijzen op een marktconform niveau gebracht. Voor 2022 verhoogde de gemeente de grondprijzen voor een twee-onder-een-kap woning in de kern Dalfsen zelfs nog met bijna 24 procent. De prijs per vierkante meter steeg van 242 euro naar 300 euro. In de kernen Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoonhorst gingen de kavelprijzen omhoog met percentages die varieerden van 12 tot ruim 17%. De grondprijzen bij sociale huurwoningen en sociale koopwoningen stegen vorig jaar minder hard.

Nu de vrij-op-naam prijzen van woningen gelijk blijven of dalen, de bouwkosten stijgen en de financieringslasten voor kopers hoger worden handhaaft de gemeente de kavelprijzen op het niveau van 2022.

Bedrijfskavels

Ook bij de verkoop van bedrijfskavels gaan de prijzen niet omhoog. Op dit moment heeft Dalfsen geen bedrijfskavels meer in de verkoop. De verwachting is dat de Dalfser gemeenteraad in de loop van 2023 akkoord gaat met de uitbreiding van het bedrijventerrein ’t Febriek Zuid II in Lemelerveld. Bij mogelijke nieuwe uitgiftes in 2023 gaat de gemeente voor Lemelerveld prijzen hanteren van 80 euro tot 115 euro per vierkante meter. De hoogste prijs is voor ‘zichtlocaties’.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency