Foto: Archieffoto Westerbouwlanden Noord in aanbouw. Foto: Marcel van Saltbommel.

Dalfsen peilt woningbehoefte onder 18 tot en met 25-jarigen

DALFSEN - Met tien korte vragen onderzoekt de gemeente Dalfsen hoe jongvolwassenen van 18 tot en met 25 jaar willen wonen. Maken ze zich weleens zorgen om een fijn huis te kunnen vinden? Willen ze een woning alleen of samen met iemand anders? En is collectief bouwen ook een optie voor hen? De peiling is binnen ongeveer een minuut in te vullen via www.dalfsen.nl/woonbehoefte.

Het is een aanvulling op het onderzoek dat Dalfsen nu uitvoert onder haar inwoners naar hun woonbehoefte. Een steekproef van ongeveer vijftig procent van de inwoners heeft een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan het onderzoek.

Verhit

“We doen op dit moment onderzoek naar de woonbehoefte onder inwoners. Woningbouw en woongelegenheid is momenteel een enorm actueel thema. De woningmarkt is verhit, we moeten snel, maar ook de juiste keuzes maken. We willen woningen realiseren waar ook in de toekomst behoefte aan is. Daarom is het voor ons belangrijk goed in kaart te krijgen welke behoeften onze inwoners hebben”, aldus wethouder André Schuurman. Een belangrijk deel van deze doelgroep zijn de jongvolwassenen, die mogelijk in de toekomst in de gemeente Dalfsen willen (blijven) wonen.

Woonvisie

Het woonbehoefteonderzoek onder inwoners wordt, net als in eerdere jaren, uitgevoerd door adviesbureau Wim Vos en BMC Onderzoek. De resultaten en conclusies uit het onderzoek gebruikt Dalfsen om invulling te geven aan de gemeentelijke Woonvisie. Wethouder André Schuurman: “We zijn in alle vijf de kernen van de gemeente actief met nieuwbouwlocaties zodat er voor de komende jaren voldoende woningen toegevoegd kunnen worden. Het onderzoek is ook van belang voor de verschillende initiatieven voor woningbouwplannen in de bestaande bebouwing. Hier willen we ook de juiste woonvormen toevoegen en dit voor de juiste doelgroepen doen”.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency