d’Ommerdieck verliest in slotfase van Elburg

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck speelden in sporthal De Spil tegen Elburg. Na een spannende wedstrijd bepaalden de bezoekers in de slotfase de eindstand op 13-15.

d’Ommerdieck begon voortvarend en kwam op een 3-0 voorsprong. Daarna zorgde Elburg voor 3-1. d’Ommerdieck was goed in het doelpunten maken van afstand en zorgde voor een vierpunten marge 6-2. Elburg kwam terug tot 8-5 en bracht door tweemaal raak te schieten de stand op 8-7. Na 9-7 was de ruststand 9-8.

Tweede helft

Ook in de tweede helft probeerde d’Ommerdieck de voorsprong te behouden en dat lukte in het eerste kwartier wel. Na de gelijkmaker van Elburg (9-9) bracht Agnes Compagner met haar vijfde doelpunt voor d’Ommerdieck de stand op 10-9. Na 12-9 lukte het bij Elburg beter om raak te schieten. Langzaam liepen zij in tot een gelijkspel 12-12. Met daarna twee rake schoten stond Elburg voor ’t eerst op voorsprong 12-14. De laatste minuten waren nog spannend, want d’Ommerdieck bracht de stand op 13-14 en probeerde de gelijkmaker te scoren. Maar Elburg schoot raak. De eindstand was 13-15.

Doelpuntenmakers

Doelpuntenmakers: Agnes Compagner 5x, Jasper Ekkelenkamp 3x, Gerja Eijkenaar 2x, Celeste Ogink, Gert Timmerman en Merle Wetering allen 1x.