d’Ommerdieck Nieuwleusen krijgt overwinning niet cadeau

NIEUWLEUSEN - Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck ontving zaterdag Avereest 1 uit Dedemsvaart in sporthal De Spil. De Nieuwleusenaren wonnen met 15-9. d’Ommerdieck staat bovenaan in de poule en Avereest bezet de vijfde plaats.

Avereest begon in een hoog tempo en bracht met twee rake schoten binnen twee minuten de stand op 0-2. Het tweede aanvalsvak met Agnes Compagner, Stefan van Veldhuizen, Esther van Dijken en Jasper Ekkelenkamp zette goede aanvallen op en schoot raak: 2-2. Avereest bleef in hoog tempo spelen en schoot weer twee keer raak, 2-4.

De aanvallers van d’Ommerdieck bleven rustig en wachten hun kansen af en brachten de stand weer op gelijke hoogte, 4-4. Het eerste aanvalsvak van Martin Alteveer, Gerja Eykenaar, Robert Batterink en Nienke Rijkeboer zette de aanvallen nu beter op en Gerja Eykenaar zorgde dat d’Ommerdieck voor ’t eerst voorsprong kwam, 5-4. Avereest maakte direct de gelijkmaker, 5-5. Een benutte strafworp door Stefan van Veldhuizen bracht de ruststand op 6-5.

Na rust wisselde d’Ommerdieck Jasper Batterink voor de moegestreden Jasper Ekkelenkamp. Al snel schoot d’Ommerdieck raak, 7-5. Maar zowel de aanval van d’Ommerdieck als van Avereest scoorde voorlopig niet: de verdediging van d’Ommerdieck hield 13 minuten moedig stand. Daarna brachten Martin Alteveer en Gerja Eykenaar de stand op 9-5. Daarna werd om en om gescoord tot 11-8. d’Ommerdieck zorgde voor goed aanvalsspel en rondde dit af met drie doelpunten op rij: 14-8 en de eindstand was 15-9. Hierdoor behoudt d’Ommerdieck de eerste plaats.

Doelpuntenmakers : Stefan van Veldhuizen 4x, Gerja Eykenaar 3x, Agnes Compagner 2x Martin Alteveer 2x, Jasper Ekkelenkamp 1x, Jasper Batterink 1x, Robert Batterink 1x Esther van Dijken 1x.

Op woensdag 13 maart speelt d’Ommerdieck om 19.30 uur in sporthal de Spil de cruciale wedstrijd tegen nummer 2 Centrum 1 uit De Krim.