Foto: Eliza.

Crowdfunding voor rolstoelbus voor Eliza

NIEUWLEUSEN - STAPHORST - Familieleden van Maarten en Marjolein Tiemens-Schuurman uit Staphorst – Marjolein komt uit Nieuwleusen - zijn een crowdfunding gestart.

Dit jonge gezin komt sinds de geboorte van hun oudste dochter Eliza van 2 jaar en 9 maanden voor meerdere uitdagingen te staan. Eliza heeft een chromosoom-afwijking, waardoor ze niet kan lopen. Een rolstoel is in aanvraag. Eliza heeft een zusje, Vajènn, en er is een broertje of zusje op komst. Om op pad te gaan met het gezin, is nu al heel lastig. Daarom wil het gezin graag een rolstoelbus aanschaffen en zijn familieleden gestart met deze inzameling.

Chromosoomafwijking

Eliza is geboren met een afwijking in haar chromosomen. Ze mist een stukje van chromosoom 18 (grouchy syndroom genoemd), daarnaast heeft ze van chromosoom 5 een stukje extra. De combinatie hiervan is zeer zeldzaam, waardoor het onzeker is wat de toekomst met zich meebrengt. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Eliza zelf kan leren lopen. Daarom krijgt ze een rolstoel zodat ze de wereld wat meer kan ontdekken. Om deze reden is de familie op zoek naar een rolstoelbus.

Tweedehands bus

De eisen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) zijn onder andere dat een tweedehands bus niet ouder dan 5 jaar mag zijn. Dan worden de aanpassingen aan de bus vergoed. Een goede en betrouwbare bus is ook noodzakelijk in verband met vele ritjes voor Eliza naar de revalidatie (drie keer in de week) en het ziekenhuis. Alle bedragen, groot en klein zijn welkom. Mocht er geld over zijn, dan gaat dat naar een goed doel.
De link naar de actie is: https://gofund.me/b546a470

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency