Foto: Duo Ik en mijn broer treedt op voor de dames van CPVN. Foto’s: Marcel van Saltbommel.

CPVN uit Nieuwleusen viert 65-jarig jubileum

NIEUWLEUSEN - De Christelijke Plattelandsvrouwen in Nieuwleusen (CPVN) vierden dinsdag hun 65-jarig jubileum in De Ontmoetingskerk.

Presidente Bertha Prins las op de jubileumavond de notulen voor van de oprichtingsvergadering op 7 februari 1955, toen onder de naam CBPB. Er waren slechts elf dames aanwezig. Een hoofdbestuurslid van de CBPB sprak deze eerste avond over ‘De taak van de vrouw’. Men besloot om voortaan koffie te schenken voor de gezelligheid. De tweede avond werd gehouden in de Christelijke School in Nieuwleusen. Vijftien nieuwe leden meldden zich aan, zodat de vereniging bestond uit 26 leden. Op de tweede avond was het onderwerp: ‘Zo zijn onze manieren’. De contributie bedroeg 25 cent per avond, exclusief een verenigingsblad. Omdat het ‘zo’n gedoe’ was met de koffie, besloten de dames dat ieder haar eigen kopje meenam. 

Mevrouw A. Hekman-Prins is lid vanaf het eerste uur.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De CBPB ging later verder onder de naam CPB en nog later sloot men zich aan bij vrouwenbeweging Passage. Per 1 februari 2012 werd het een zelfstandige vereniging onder de naam Christelijke Plattelandsvrouwen Nieuwleusen.

Mevrouw A. Hekman-Prins werd gehuldigd: zij is al lid sinds de oprichting. De presidente sprak haar toe en merkte op dat zij altijd trouw aanwezig is. Ze ontving een boeket bloemen met een passende attentie.

De jubileumviering werd opgeluisterd door het duo ‘Ik en mijn broer’, met sketches en liedjes van vroeger en nu, waarbij de zaal volop werd betrokken. Het was een geslaagde avond.

 

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency