Foto: vaccinatielocatie De Trefkoele+. Foto: Marcel van Saltbommel.

Coronavaccinatie voor 18+ zonder afspraak in Dalfsen en Zwolle

DALFSEN - Deze week kan iedere 18+’er zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie met het Janssen-vaccin bij de GGD-vaccinatielocaties in Dalfsen (van 9.00 tot 15.30 uur) en in Zwolle (van 8.00 tot 18.30 uur).

GGD IJsselland start deze pilot om te kijken of mensen behoefte hebben aan een vrije inloop voor coronavaccinaties en als dat zo is, hoe de GGD dit organisatorisch goed kan regelen. Wil jij meedoen aan deze pilot en ben je bereid even te wachten als er veel belangstelling is en zelfs weer naar huis te moeten als er teveel mensen komen? Dan ben je van harte welkom, mits je 18 jaar of ouder bent.

Voldoende vaccins

Waar eerst sprake was van schaarste in vaccins, is het bijna zover dat de GGD voldoende vaccins kan krijgen. Veel mensen zijn al gevaccineerd, in elk geval al één keer en tegelijk zijn er voldoende medewerkers om te vaccineren en zijn alle vaccinatielocaties in de regio IJsselland nog open. Projectleider Sebastiaan van Buuren: “Hét moment dus om te kijken of en op welke manier we vaccineren zonder afspraak het beste kunnen aanbieden. En of daar wel behoefte aan is. Je moet je natuurlijk ter plekke met je ID-bewijs laten registreren en dat kost op locatie meer tijd dan wanneer je al een afspraak hebt. Tegelijk kun je als het jou uitkomt naar de locatie komen om te kijken of het druk is of dat je snel terecht kunt. Wij proberen dit graag uit, ook met het oog op de vakanties.”

Pilot qua organisatie

De GGD kijkt per dag of de pilot werkt. Zowel qua organisatie als qua opkomst. Voor de pilot opent de GGD op beide vaccinatielocaties eerst één priklijn. Tussendoor kan de GGD besluiten eerder te stoppen of juist langer door te gaan. Doel is ook snel een mRNA-vaccinatie zonder afspraak te gaan aanbieden. Houd hiervoor de website van GGD IJsselland in de gaten.
GGD IJsselland weet niet hoeveel mensen van de vrije inloop gebruik willen maken. Houd dus rekening met enige wachttijd én de eventuele boodschap dat de vaccins voor die dag op zijn.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency