Foto: De jubilarissen van Con Brio: Joke Dijk, Heidi Grondman en Dirk Westerhof. Foto: Marcel van Saltbommel.

Con Brio geeft geslaagde uitvoering in 't Witte Peerd

NIEUWLEUSEN - Met een heel afwisselend programma heeft accordeonorkest Con Brio het publiek zaterdag een plezierige avond bezorgd. Maar voor het programma van start ging, herdacht het orkest oud-voorzitter Gerrit-Jan Schroten, die deze zomer is overleden. Als in memoriam werd ‘Stay with me’ van Mozart gespeeld.

Daarna konden de aanwezigen horen dat de repetities met dirigent Gerrit Boerkamp dit jaar goed hun vruchten hebben afgeworpen. Jeugdlid Annabel beet heel knap de spits af met de ‘Cupsong’, waarbij op de achtergrond drie vriendinnen met de bekers het ritme maakten en nog twee nummers

Daarna speelden de drie leden van het B-orkest ‘Spiegelbeeld’ en ‘Uniek’, een uitstekend optreden. Volgend jaar spelen ze in het grote orkest. Con Brio speelde onder andere ‘Wien bleibt Wien’, ‘Titanic’, ‘The Rose’, ‘I have a Dream’ en nog veel meer prachtige nummers.

Het optreden van kleinkunsttrio The Wrinkles uit Dalfsen, viel ook goed in de smaak, met cabaret en liedjes á capella. De dames zongen liedjes waarin iedere vrouw van middelbare leeftijd zich zou herkennen. Gerrit Boerkamp begeleidde op hun verzoek een nummer op accordeon. En ze konden het niet laten om toch een nummer ‘Laat de zon in je hart’ mee te zingen met het orkest.

Verder werden er trouwe leden gehuldigd: Heidi Grondman is 10 jaar lid, huidige voorzitster Joke Dijk 25 jaar en Dirk Westerhof maar liefst 55 jaar. Con Brio maakt zich nu op voor hun 60-jarige jubileumjaar in 2019. De uitvoering vindt plaats op 30 november.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency