Foto: de wethouder van Dalfsen: Betsy Ramerman, Jan Uitslag, Ruud van Leeuwen en André Schuurman.

College en raad weer compleet in Dalfsen

DALFSEN - In een extra raadsvergadering werden woensdagavond de vier wethouders André Schuurman en Ruud van Leeuwen van Gemeentebelangen en Jan Uitslag en Betsy Ramerman van het CDA benoemd en beëdigd.

De plek van raadslid André Schuurman wordt nu ingenomen door Jolande Upper en de plek van Betsy Ramerman door Miriam Veldkamp-Bot.

Coalitiedocument

De gemeenteraad besprak tevens het nieuwe coalitiedocument van Gemeentebelangen en CDA. De oppositiepartijen misten transparantie tijdens de formatie. En het coalitiedocument had veel concreter mogen zijn, volgens de oppositie, ze misten de visie erachter.
“We hadden graag een openbaar debat gehad,” zei Leander Broere van de PvdA. “Van vernieuwing is geen sprake, ik krijg een beetje een ‘Rutte 4-gevoel’ Het coalitieakkoord grossiert in vaagheden. Er staat niks in over belangrijke punten als de Rondweg, laaggeletterdheid, ambities over armoedebestrijding.” Ook Bernard Smalbraak van D66 vond het een gemiste kans dat de uitkomst van de informatiefase achter gesloten deuren plaatsvond. Het coalitiedocument vond hij eerder een intentieverklaring als een coalitieakkoord. “Ik lees geen concrete plannen. Ik lees niets over sociale huurwoningen, over tiny houses, over woningen voor senioren. Ik lees niets over jeugdzorg.”
Fractievoorzitter Inge Haarman van Gemeentebelangen gaf aan dat het document bewust op hoofdlijnen is gesteld, zodat er juist veel ruimte is voor de oppositie.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency