Foto: bestuur Station tot Stationloop en winnaar William van Eeken met de cheque.

Cheque voor 4 SMA van Station tot Stationloop

DALFSEN - Vrijdag werd de opbrengst van de vorige editie van de Station tot Stationloop overhandigd aan de actiegroep 'CaMo & Friends 4 SMA'.

DALFSEN - Vanavond (zaterdag) om 18.00 uur opent de inschrijving voor de dertiende Station tot Stationloop Ommen naar Dalfsen langs de Overijsselse Vecht. De dertiende editie van loop van tien Engelse mijl vindt plaats op woensdagavond 27 mei.  

Vrijdag werd de opbrengst van de vorige editie overhandigd aan de actiegroep 'CaMo & Friends 4 SMA'. Winnaar William van Eeken uit Westerhaar, die de loop in 2019 op zijn naam zette, overhandigde een cheque van 1.500 euro aan Jan-Jaap Lukas en Rob Meulenkamp uit Ommen, van de stichting. Winnares Saskia de Vries was verhinderd bij de uitreiking.

De stichting Station tot Stationloop doneert elk jaar één euro per deelnemer aan een of meer regionale goede doelen. Afgelopen jaar deden er 1.500 deelnemers mee aan de loop. De actie ‘CaMo & Friends 4 SMA’ is opgezet door de vrienden van Jan-Jaap Lukas en zijn verloofde Linda. Zij hebben een dochter, Cato (9), en een zoon, Moos (6), en deze kinderen hebben allebei de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Atrofie). De vrienden zagen wat zo’n ziekte met een gezin doet en wilden iets doen. Zo hebben zij een actie opgezet met als doel om 50.000 euro bij elkaar te krijgen. Zo organiseerden ze vorig jaar een benefietdag ‘Ommen in beweging’ en diverse andere acties, zoals workshops, filmavonden, een voetbaltoernooi en ze hebben zelfs een tijdelijke winkel geopend. Verder werden scholen en. En de actie loopt boven verwachting, want met het bedrag van de Stationloop erbij, komen ze zelfs over de 70.000 euro. Cato en Moos zijn het boegbeeld voor de actie, maar het geld gaat niet rechtstreeks naar hen toe. Het wordt gebruikt voor specifiek onderzoek, in dit geval een soort ‘hoestmachine’ waardoor de patiënten minder vaak verkouden zijn. En daar hebben Cato en Moos natuurlijk ook profijt van.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency