Foto: Roelina Mulder staat achter de bar van De Brouwerij met de nieuwe eigenaar, Arian Dijsselhof. Foto: Marcel van Saltbommel.

Café De Brouwerij in Nieuwleusen wordt proeflokaal

NIEUWLEUSEN - Café De Brouwerij in Nieuwleusen gaat over in andere handen. Het wordt een proeflokaal, waar de mensen zowel kunnen drinken als eten. De precieze naam houdt de nieuwe eigenaar, Arian Dijsselhof (37) nog even als verrassing, maar de onderste regel zal luiden ‘op eigen wijze’.

Dijsselhof is opgegroeid in Nieuwleusen, maar woont tegenwoordig in Dalfsen. Hij heeft altijd in de horeca gewerkt, de laatste jaren was hij mede-eigenaar van ’t Roode Hert in Dalfsen. Nadat Arian en zijn compagnon besloten om uit elkaar te gaan bij Het Roode Hert en vervolgens hoorde dat Roelina Mulder en Marco Brouwer wilden stoppen met De Brouwerij, zag hij daar meteen mogelijkheden in. Binnen twee maanden was het geregeld.

Breed aanbod

“Graag wil ik het op mijn eigen manier gaan doen: zoals ik denk dat een horecagelegenheid moet zijn, ontspannend en relaxed. Ik wil de gasten verrassen met een breder aanbod, straks kunnen de mensen hier ook terecht voor koffie met gebak, een snelle lunch, culinaire maaltijd of een eenvoudige barhap. Daarnaast heb ik nu al de vraag naar catering-mogelijkheden. Ik wil er echt een proeflokaal van maken.” In juli gaat Dijsselhof de zaak herinrichten en op 1 augustus verwacht hij weer open te gaan. “Ik heb allerlei plannen, maar de veranderingen worden geleidelijk uitgevoerd. Ik moet het op creatieve wijze doen.”

De bar wordt een stuk groter en er komt een nieuwe, open keuken. Het voorste deel van de zaak blijft het cafégedeelte, in het midden komt een eetgedeelte. Achterin komt het biljart en dat deel kan in het weekend ook worden afgehuurd voor feesten. Het wordt allemaal wat ruimer en opener: de delen worden met glazen wanden van elkaar gescheiden zodat je wel altijd de beweging en gezelligheid om je heen hebt. “Ik vind het een enorme uitdaging en heb er machtig veel zin in,” besluit Arian.

Afscheid nemen

Donderdagavond zwaaiden Roelina, Marco en Denice Koggel af en stonden ze voor het laatst op hun vertrouwde plekje achter de bar. Veel vaste klanten waren gekomen om afscheid te nemen en te bedanken voor de gezellige jaren. “Tien jaar hebben Marco en ik De Brouwerij gehad. Daarvoor Marco’s ouders tien jaar en draaide ik ook al mee,” zegt Roelina, “dus al met al twintig jaar De Brouwerij. Het is een dubbel gevoel om te stoppen, maar het werd gewoon veel te druk. Ik was er zeven dagen in de week mee bezig.” Spijt heeft ze er nooit van gehad en de gezelligheid zal Roelina erg missen. En wat ze hierna gaat doen, dat weet ze nog niet: Roelina laat het eerst allemaal even op zijn beloop. “Ik vind het in ieder geval fijn dat iemand met frisse ideeën verder gaat met het café. Graag wil ik iedereen bedanken voor de geweldige tijd en het vertrouwen dat we hebben gekregen.”

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency