Foto: V.l.n.r. Ksena, Loïs en Hanne hadden hun spulletjes al uitgestald en zaten er helemaal klaar voor.

Buurtvereniging Ruitenveen organiseert vooralsnog geen eigen kleedjesmarkt

NIEUWLEUSEN - LET OP: in het artikel in de krant ging de activiteit nog door. Tussen het opmaken van de krant en dit bericht is helaas bekend geworden dat de kleedjesmarkt op Koningsdag NIET door zal gaan. Denken in mogelijkheden, daar zijn ze bij de Buurtvereniging Ruitenveen goed in. “Omdat er ook dit jaar op Koningsdag nog niet veel mogelijk is, hadden we een mooie activiteit voor de buurt bedacht die toch coronaproof te organiseren valt,” aldus bestuurslid Christina Hoes. Helaas zijn er in de buurt enkele mensen positief getest op corona, waardoor het bestuur het niet verantwoord vindt de activiteit op Koningsdag door te laten gaan.

De vereniging had alle buurtbewoners uitgenodigd om op Koningsdag een kleedje of kraampje vooraan de oprit te maken en daar spulletjes te verkopen die niet meer worden gebruikt. Buurtgenoten konden vervolgens wanneer het hen uitkomt, een ronde door de buurt wandelen of fietsen en neuzen tussen de spulletjes. Tussendoor worden op de route nog enkele oudhollandse spelletjes geplaatst die men, zonder verdere begeleiding, kan spelen. “We hopen dat we de kleedjesmarkt alsnog kunnen organiseren ergens de komende tijd, wellicht met Pinksteren. Maar dat gaan we kort van tevoren beslissen, voor nu is het helaas niet anders,” aldus Christina. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency