Foto: Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Benthe Dijkman samen met leerlingen en directeur van St. Cyriacus uit Hoonhorst. Foto: gemeente Dalfsen.

Burgemeestersduo bezoekt groene schoolpleinen

DALFSEN - Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Benthe Dijkman bezochten vrijdag drie basisscholen. Zij wilden ontdekken hoe groen de schoolpleinen zijn in de gemeente Dalfsen. De bezoekjes gaven het duo inzicht in de invulling van groene schoolpleinen in Dalfsen.

Aan het begin van haar ambtstermijn heeft Benthe aangegeven dat ze tegen roken en zwerfafval is en dat ze zich bezig wilde houden met groene schoolpleinen. Dankzij de bezoekjes aan de scholen heeft de kinderburgemeester aandacht kunnen geven aan groene schoolpleinen, samen met de burgemeester. Op deze zonnige vrijdagochtend reisde het duo af naar de St. Cyriacus in Hoonhorst, het Avontuur in Dalfsen en de Cazemierschool in Oudleusen.

Inspiratie

Bij elke school werd het groene schoolplein grondig geïnspecteerd, en ging het burgemeesterskoppel in gesprek met kinderen en meesters en juffen over het schoolplein. Wat is er mooi aan het schoolplein, en waar spelen ze het liefst? Zijn er dingen die ze willen veranderen? Wat is het belang van een groen schoolplein? Alle vragen kwamen voorbij. Kinderburgemeester Dijkman heeft goede inspiratie op kunnen doen voor het groene plein op haar eigen basisschool, De Spiegel, locatie Ankum. Ze vertelt: “Ik vond de schoolpleinen heel mooi, en ik denk dat je er super leuk op kunt spelen. Hoe mooier het schoolplein, hoe leuker het is om te spelen en hoe liever je dus naar buiten gaat in de pauze. Dat vind ik heel belangrijk, want naar buiten gaan is goed voor je. Ik vond het ook leuk dat ik allemaal vragen mocht stellen. Het was top!”.

Het burgemeestersduo kijkt terug op een gezellige ochtend waarbij ze veel kinderen hebben gesproken en ze bedanken de scholen voor de gastvrijheid.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency