Foto: de uitbreiding van Museum Palthehof. Foto: Marcel van Saltbommel.

Borger De Echte Bakker organiseert actie voor Palthehof Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - “Tijdens een wandeling in het Palthebos kwam ik op het idee om een Vaderdagactie te houden voor Museum Palthehof,” zegt Hanneke Borger van de Borger De Echte Bakker in Nieuwleusen.

“Vanwege corona heeft het museum helemaal geen inkomsten, maar wel kosten. Het bestuur heeft de leden gevraagd om een bijdrage te doen voor de aanbouw van het museum.”

Vaderdagactie

Het leek Hanneke echter veel leuker om een actie op touw te zetten in plaats van alleen maar geld te geven. Hanneke overlegde met Hilly Douma, voorzitter van Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger. Ze bedachten dat de zogenaamde theevisites al ruim een jaar niet door konden gaan bij het museum. Bij deze visites worden altijd Nieuwleuser bollen of rolletjes geserveerd. Omdat het Vaderdag is op zondag 20 juni, bedachten ze om een Vaderdagactie op touw te zetten. Dan kan iedereen die dat wil, de vaders verwennen met een lekkere versnapering.

Het Nieuwleuser rolletje en de Nieuwleuser bol.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Nieuwleuser bol

Borger De Echte Bakker bakt de Nieuwleuser bol al meer dan 40 jaar. Het is een vulkoek met rum-rozijnen en amandelspijs. Het Nieuwleuser rolletje is gevuld met Zwitserse room. De Vaderdagactie houdt in dat van ieder verkocht setje Nieuwleuser bollen of rolletjes twee euro naar Museum Palthehof gaat. Het gebak moet wel van te voren worden besteld en dat kan tot uiterlijk woensdag 16 juni. De bestelling kan op zaterdag 19 juni tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald. De bestelformulieren kan men inleveren bij Douma Schoenen, Burgemeester Backxlaan 308 en bij Borger De Echte Bakker, Grote Markt 1.
Achter de Grote kerk wordt op zaterdag 19 juni een drive-thru ingericht en vrijwilligers van het museum helpen met de uitgifte. De lekkernijen moeten contant worden betaald.
Een bestelbon staat in de Dalfser Marskramer van week 23.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency