Foto: burgemeester Erica van Lente met jeugdburgemeester Myla in de kruiwagenrace. Foto: Marcel van Saltbommel.

Bootcampveld Hoonhorst feestelijk geopend door burgemeesters

HOONHORST - De feestelijke opening van het bootcampveld in Hoonhorst vond zaterdagmiddag plaats. Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Myla verzorgden de officiƫle opening te midden van vele andere belangstellenden.

De burgemeester ontkwam er niet aan om zich in sportieve outfit te steken en mee te doen met enkele activiteiten, zoals met de demonstratie ouder-kind bootcamp.

Voor iedereen

Iedereen kan komen trainen op het bootcampveld op sportpark De Potkamp in Hoonhorst, aan de Tempelhof, achter de tennisbaan. De initiatiefnemers van het bootcampveld zijn instructeurs Claudia Lubberts, Helen Rienties en Robert de Vries van AnyFitness, alle drie met een verschillende achtergrond. Vorig jaar mei hebben de instructeurs een aantal lessen gegeven aan de jeugd. Omdat dat in behoefte voorzag, besloten ze een bootcampveld te realiseren op het sportpark dat toegankelijk is voor iedereen. Diverse instanties, zoals 4D Stimuland hebben geld gedoneerd voor het veld. Zo ligt er nu een veld op De Potkamp waar men kan kiezen tussen lessen van een instructeur of zelfstandig trainen buiten de lessen om. Zo staan er sportattributen op het veld plaatsen waar mensen met elk fysiek niveau en elke leeftijd aan de slag kunnen gaan. Bootcamp is een sport waarbij iemand zijn hele lichaam traint. Het gaat er niet om om een zo strak mogelijk lichaam te krijgen of om een lichaam te kweken waar bepaalde spiergroepen heel goed te zien zijn. Het is een sport om de algehele conditie van het hele lichaam op een hoger niveau te krijgen. Bootcamp is niet alleen maar een individuele sport. Je doet het samen, je werkt samen en je stimuleert elkaar. Voor mensen die wel graag les willen krijgen: op vijf verschillende momenten in de week geeft AnyFitness les. Meer informatie: stuur een e-mail naar [email protected] of bel Claudia Lubberts, tel. 06-36266758.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency