Biense en Jennie Wolters - Volkerink 60 jaar getrouwd

DALFSEN - Op een net zo stralende dag als 60 jaar geleden, vierden Biense en Jennie Wolters – Volkerink vandaag (dinsdag 2 juni) hun 60e trouwdag. Dankzij de vele felicitaties, bloemen, ballonnen en een bezoek van burgemeester Erica van Lente was het een feestelijke dag. De (klein)kinderen zorgden onder andere voor de mooie versiering aan het balkon en bij de deur en ze werden verwend met een ontbijt.

Biense (84) is geboren in Groningen en opgegroeid in Windesheim. Jennie (87) woonde met haar ouders, broer en zes zussen in de boerderij aan de Dommelerdijk in Oudleusen. Jennie had Biense al eens gezien in de kerk en tegen een vriendin gezegd dat het haar een lieve jongen leek. Met wat aanmoediging kwam het op een bruiloft van gezamenlijke kennissen dan tot een echte kennismaking en vanaf toen waren ze verliefd. Biense weet nog goed dat het toch wel een eind fietsen was van Windesheim naar Oudleusen en weer terug. Maar, zo herinnert hij zich: “Ik ging elke keer vol verlangen naar haar toe en ontzettend blij weer op de fiets terug dus ik had het er graag voor over.”  

Beide zijn van het boerengeslacht en al snel had Biense in Marle bij Wijhe een boerderij gevonden die ze konden huren. Nadat ze getrouwd waren konden zij hier samen gaan boeren. Oorspronkelijk was hun bruiloft gepland op 12 mei, maar vanwege de ernstig zieke vader van Jennie werd de bruiloft uitgesteld en verplaatst naar 2 juni. In Marle hebben Biense en Jennie zeven jaar geboerd. Toen kregen zij de mogelijkheid om de boerderij van Jennies ouders over te nemen en verhuisden ze naar de Dommelerdijk. Ze hielden daar koeien en slachtkuikens. Het koppel heeft twee zoons en twee dochters, een derde dochter is als baby overleden. Genieten doen ze ook van hun 14 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het is een warme familie en ze staan altijd voor elkaar klaar.  

Al bijna zes jaar wonen ze nu met veel plezier aan de Molenstraat in Dalfsen. Een heel fijne plek met lieve buren om hen heen. Tot voor kort deed Biense hobbymatig aan houtsnijwerk, hun appartement hangt vol met eigen werk. Jennie puzzelt graag en blijft door te bellen, mailen en facetimen ook technologisch heel goed bij de tijd. Als ze iets niet voor elkaar krijgt, is er altijd wel een (klein)kind dat haar kan helpen. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency