Foto: de oefening bij Optisport. Foto: Marcel van Saltbommel.

Bezoekers Optisport Dalfsen getuige van brandweeroefening

DALFSEN - Donderdagavond werden tientallen bezoekers van Optisport Fitness Health Club in Dalfsen geëvacueerd, vanwege een zogenaamde grote uitslaande brand in het complex.

De oefening van de brandweer begon met de melding voor de aanwezige BHV’ers die snel schakelden en al begonnen met de ontruiming van het gebouw. Door de hevige rookontwikkeling werd dit te gevaarlijk en moesten ze wachten op de eerste brandweereenheid.
Het complex heeft een forse omvang en men heeft te maken met de opslag van gevaarlijke stoffen voor het zwembad, saunagedeelte, technische ruimte en heel veel kleine compartimenten.

Brandweer Dalfsen kon deze grote brand niet alleen onder controle krijgen en er werd volgens de realiteit opgeschaald naar de omliggende brandweerkorpsen van Lemelerveld en Nieuwleusen. Maar liefst vijf tankautospuiten werden ingezet om de bezoekers te redden en de brand te blussen, daarnaast werden nog tal van ondersteunende brandweervoertuigen opgeroepen voor onder andere waterwinning. De oefening werd zeer realistisch geënsceneerd door medewerkers van het team Vakbekwaamheid van Veiligheidsregio IJsselland.
Uiteraard werd de oefening afgesloten met een uitgebreide evaluatie voor de bevelvoerders van de diverse posten.

Foto's onder: de oefening bij Optisport. Foto's: Marcel van Saltbommel. Klik op het pijltje voor de volgende foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency