Belangrijke winst USV op Gorredijk: 3-0

NIEUWLEUSEN - USV heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op Gorredijk. De 3-0 zege vergroot de kans dat de Nieuwleusenaren de nacompetitie ontlopen.

Beide teams voelden vanaf het beginsignaal van arbiter Koning de druk: allebei hadden ze de punten keihard nodig om eventuele nacompetitie in de 3e klasse te kunnen ontlopen. Dat gegeven kwam het spelbeeld met name in de eerste helft zeker niet ten goede. Het was van beide kanten een foutenfestival in passes.

Jesmer de Vries van Gorredijk zorgde met individuele acties voor constante dreiging op de rechter verdedigingsflank van USV, maar in de afronding vond hij meerder keren de solide keepende Martijn Scheper op zijn weg. Chiel de Weerd en Niek Hamers kregen namens USV nog de beste kansen in het eerste bedrijf, maar doelman Gerrit Veenstra gaf geen krimp.

Na rust tapte USV uit een ander vaatje en zat korter op de tegenstander. Dat leverde in de 54e minuut  succes op toen Ron Meijerink met een knappe actie zijn tegenstander passeerde en keeper Veenstra volstrekt kansloos liet, 1-0. Toen Jacko Blauw van Gorredijk na een overtreding op Leon Kooiker met rood kon vertrekken, kreeg USV meer ruimte. Daar maakte het optimaal gebruik van. Ron Meijerink zette met een assist in de 75e minuut Thijmen Stegeman vrij voor doelman Gerrit Veenstra en de hardwerkende middenvelder wist met dit buitenkansje wel raad, 2-0.

Negen minuten later een identieke situatie. Ook dit keer was Meijerink de aangever en de goed ingevallen Max Schaeffer de afmaker, 3-0.  Hier bleef het bij en door deze zege heeft USV enige afstand genomen van Gorredijk. Zondag speelt USV uit tegen Oldeholtpade. Om 14.30 uur wordt er op sportpark Olpae in Oldeholtpade afgetrapt.