Foto: Foto uit het archief.

Belangenvereniging zoekt deelnemers voor Gebiedsvisie Dalfsen-Zwolle

NIEUWLEUSEN – In het grensgebied Dalfsen-Zwolle-Staphort-Zwartewaterland spelen tal van ontwikkelingen die om afstemming en regie vragen. Zo zijn er plannen voor bedrijventerreinen, een spoorterminal, windmolens en zonneparken. Inwoners en ondernemers gaan samen met de provincie Overijssel, de gemeenten en het waterschap een Gebiedsvisie opstellen.

De op te stellen visie gaat een beeld van de meest gewenste toekomst voor het gebied schetsen. Onder begeleiding van bureau Land-iD denken de deelnemers in werksessies na over wat het beste is voor het gebied. Ze ontdekken samen hoe de ander het gebied ziet, bespreken dilemma’s en bedenken alternatieven. Voor deze werksessies zoekt de Belangenvereniging Nieuwleusen Buitengebied West (BNBW) circa twintig inwoners en ondernemers uit het gebied.

Actieve bijdrage

Het gaat om mensen die in of nabij het Dalfserveld, Nieuwleusen Buitengebied West, de Tolhuislanden of De Marsen wonen of ondernemen. Belangrijk is dat ze het gebied goed kennen, weten wat er leeft en een actieve bijdrage willen leveren aan de gebiedsvisie.  En ze moeten beschikbaar zijn op vrijdagmiddag 9 juni, 30 juni, 8 september, 3 november én 15 december. Aanmelden kan tot en met 20 mei bij de BNBW ([email protected]). Ook vragen kunnen per mail naar dit mailadres worden gestuurd. Uiterlijk 20 mei wil de Belangenvereniging de groep deelnemers compleet hebben, dus wacht niet te lang.

Informatiemomenten

Voor inwoners die niet direct deelnemen aan de werksessies worden tussendoor een aantal informatie- en consultatiemomenten georganiseerd. Zo kan iedereen die dat wil meedenken en invloed uitoefenen.

Het resultaat zal zijn dat iedereen duidelijk van elkaar weet hoe ze het gebied zien en wat ze willen in de toekomst: samen hetzelfde gaan zien en samen hetzelfde gaan willen. Vanuit een gezamenlijk beeld kunnen overheden vervolgens sturen op de veranderingen die voor de deur staan, op een manier die recht doet aan de aard en karakter van het gebied.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency