Foto: Hans van Dongen en Stefan Keijzer.

Battle of the Bands: kraamkamer voor samenspelende muzikanten

NIEUWLEUSEN - Kulturhus De Spil komt, in samenwerking met MEC Muziekschool en Saam Welzijn, met een nieuw initiatief: de ‘Battle of the Bands’, een maandelijks open podium voor muzikanten en vocalisten.

Elke maand, steeds op een vrijdagavond en te beginnen op 4 oktober en 1 november, kunnen (pop-)muzikanten uit Nieuwleusen en omstreken in het grand-café van De Spil bij elkaar komen om te ‘jammen’; samen te spelen, elkaar te ontmoeten en te kijken of er samengewerkt kan worden. “Deze regio kent veel jongens en meisjes, en ook volwassenen trouwens, die thuis, op zolder of in hun kamer, in hun eentje muziek maken op hun instrument”, weet Spil-manager Stefan Keijzer. “Die willen we met dit initiatief bij elkaar brengen.” Hans van Dongen van MEC Muziekschool vult aan: “Het mooiste van muziek is toch samenspelen. Dat helpt je om je talenten verder te ontwikkelen en misschien om samen iets moois te maken. Om het zo laagdrempelig mogelijk te houden, creëren we bewust geen podium. De muzikanten spelen op een kleed dat we op de grond leggen.”

Kraamkamer muzikaal talent

Keijzer weer: “Je zou dit kunnen zien als een soort kraamkamer van muzikaal talent. Hierdoor zouden nieuwe bands kunnen ontstaan. En doordat we binnen De Spil op allerlei manieren samenwerken, kunnen we muzikanten helpen aan een podium, aan een doel waar ze naartoe kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan een live-optreden tijdens de Top 2000-avond aan het eind van het jaar, of tijdens het Midzomerfestival volgend jaar zomer. Daarnaast is er, in het kader van 75 jaar bevrijding, op zaterdag 25 april 2020 een speciale avond waarop allerlei gezelschappen nummers spelen die op de een op andere manier betrekking hebben op vrijheid. Ook daar zouden muzikanten iets mee kunnen doen. Zo hebben ze in elk geval een stip aan de horizon waar ze naartoe kunnen werken.”

Eerste jamsessie

Muzikanten zijn op de eerste avond, op woensdagavond 4 oktober dus, welkom. De avond duurt van 19.30 tot ongeveer 23.00 uur. De jamessie wordt geopend door een band. Wie mee wil jammen, kan dat melden bij de jamsessie-leider. De sessieband wordt om de zoveel tijd gewijzigd. Veel instrumenten staan standaard opgesteld. Gitaristen nemen hun eigen gitaar met gitaarsnoer mee en drummers hun eigen drumstokken. Meedoen is gratis, vooraf opgeven is niet nodig. Uiteraard zijn toehoorders ook welkom.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency