Basisschool De Spiegel wint tafeltennistoernooi bij DTV’84

DALFSEN – In tafeltenniscentrum De Doorbraak vond dinsdagmorgen het jaarlijkse scholierentoernooi van tafeltennisvereniging DTV’84 plaats.

Leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 van diverse scholen in de gemeente Dalfsen speelden verdeeld over twee categorieën hun toernooi: 7 t/m 8-jarigen en 9 t/m 11-jarigen. De jongste kinderen startten de ochtend met allerlei spelletjes met een balletje en een batje. Op deze manier maakten zij onder leiding van Matth spelenderwijs kennis met de tafeltennissport. Uiteindelijk knalden ze de bekers uit de bekerpiramide van de tafeltennistafel. Na het spellencircuit volgde een vierkamp, waarin de deelnemers een wedstrijd tegen elkaar speelden. Het was erg leuk om te zien hoe de scholieren gedurende de ochtend steeds handiger werden met bal en bat. Uiteindelijk won Dion (basisschool Het Kompas) de poule met verve: hij versloeg al zijn tegenstanders. Het podium werd gecompleteerd met leerlingen van basisschool De Spiegel.

Achtkamp

In de leeftijdscategorie 9 t/m 11 jaar stond de hele ochtend in het teken van wedstrijden in een achtkamp. DTV’84 jeugdlid Robin leerde de scholieren de kneepjes van de tafeltennissport. Zo deed hij voor hoe je kunt serveren en hielp hij bij het tellen. Gedurende de ochtend werden er vele spannende wedstrijden gespeeld, waarbij er fanatiek en sportief werd gestreden. In de eerste ronde werd er gelijk al een uiteindelijk beslissende wedstrijd gespeeld: Hierbij won Dorus (De Spiegel) met 2-0 van Thijmen (De Zaaier). Beide jongens wisten vervolgens al hun wedstrijden te winnen en daarmee werd Dorus eerste en kwam Thijmen uit op een tweede plaats. Bjorn (De Sprankel) wist vijf van zijn zeven wedstrijden te winnen en kwam daarmee uit op een verdienstelijke derde plaats. De nummers 1 t/m 3 van elke leeftijdscategorie behaalden punten voor het scholenklassement, dat er aan het eind van het toernooi als volgt uitzag: 1. De Spiegel, 2. Het Kompas en 3. De Zaaier.

Proeftrainingen

DTV 84 bedankt alle deelnemers en hun publiek voor de sportiviteit, gezelligheid en aanwezigheid tijdens het scholierentoernooi. Daarnaast een woord van dank aan de vrijwilligers die deze ochtend mogelijk maakten: Hans, Matth , Ilse, Robin en Dionne. Met zoveel enthousiaste mensen in ons clubgebouw kon het toernooi ook dit jaar niet anders dan een succes worden. Alle deelnemers ontvingen bij het naar huis gaan een flyer met een tegoed van drie  gratis proeftrainingen bij DTV 84. De vereniging hoopt  velen van hen te mogen ontvangen op de jeugdtrainingen op woensdagavond.

Meer informatie over DTV’84 en de trainingsmogelijkheden, zowel voor jeugd als voor volwassenen, staat op www.dtv84.nl.