Foto: Marien Albracht uit Dalfsen is de initiatiefnemer en tevens een van de optredende artiesten op de lokale singer-songwritersavond op 2 maart in De Stoomfabriek.

Avond met lokale singer-songwriters in De Stoomfabriek

DALFSEN - “Het is muziek waar je echt voor moet gaan zitten. Niet te poppy, maar echte luistermuziek. Dat past dus prima in een intiem theater.” Zo motiveert Dalfsenaar Marien Albracht zijn initiatief om een heuse singer-songwritersavond te organiseren in theater De Stoomfabriek. Het gebeurt allemaal op zaterdagavond 2 maart onder de noemer ‘Singer & Songwriter – The Locals’. Op voorhand een succes, want de voorstelling is inmiddels uitverkocht.

De naam geeft het al aan: op deze avond treden uitsluitend lokale artiesten op. Achtereenvolgens Marien zelf, het duo Sera en Rik Jan en de vijfkoppige Dalfser band Burgeon. Marien, die zijn voornaam als artiestennaam aanhoudt, begeleidt zichzelf op gitaar en piano. Sera van der Vijver (zang, gitaar) en Rik Jan Schilder (piano, toetsen) hebben al aardig wat ervaring: Sera deed mee aan Giels Talentenjacht en werkte mee aan de tv-productie ‘Kerst met de Zandtovenaar’ en Zapp Live. In 2017 leverde ze met de naar haar genoemde countryband Sera haar debuutalbum af. Rik Jan Schilder studeert jazz en pop aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, speelt in verschillende bands en is tevens sessiemuzikant. Burgeon speelt akoestisch, met invloeden van folk en country met een groot scala aan instrumenten.

Luistermuziek

“Het is luistermuziek, muziek met een verhaal, een boodschap”, zegt Marien over het genre, dat vooral in de jaren zeventig een bloeiperiode doormaakte, maar nog steeds populair is. “Het staat ver af van de glitter en glamour die je veel vindt in de popmuziek”, verklaart hij zijn liefde voor singer-songwritermuziek. “Alsof de muzikant van zolder geplukt is om op intieme wijze een verhaal te vertellen.” Uiteraard gebeurt dat op deze avond met nummers die zonder uitzondering zelf geschreven zijn.

Alle drie de acts zorgen voor een gevarieerde avond, waarbij de country-invloeden nooit ver weg zijn. Marien (25) studeert psychologie en vindt ook daarin inspiratie voor zijn songs. “Ik ben altijd op zoek naar het echte verhaal achter mensen en hun relaties ten opzichte van elkaar. Naar het waarom, naar antwoorden op vragen die bij veel mensen leven. Het zorgt voor balans in mijn eigen leven en hopelijk ook wat herkenning bij mijn luisteraars.” Hij focust naast zijn studie op regelmatige optredens en misschien een doorbraak. Maar hij is ook nuchter en realistisch: “Misschien heb ik over een paar jaar gewoon een vaste baan. Maar ook dan blijft de muziek een mooie uitlaatklep.”

De avond duurt van 20.00 tot 22.30 uur. Via de website van het theater, www.theaterdestoomfabriek.nl, is ook muziek van de optredende artiesten te beluisteren.

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency