Foto: Ouvol Dames 1 op hun rondje door Oudleusen

Ouvol Dames 1 viert kampioenschap

OUDLEUSEN - De volleybalsters van Ouvol Dames 1 uit Oudleusen vierden zaterdag het kampioenschap na hun wedstrijd tegen VCZ in Zuidwolde. Ze gingen feestend op de platte wagen het dorp door.

Een week eerder speelden ze zaterdags hun laatste thuiswedstrijd tegen Flash D5, met sponsor Morrenhof-Jansen op de tribune. Met nog twee wedstrijden te gaan waren de vrouwen nog zeven punten verwijderd van het kampioenschap. Na een moeizame start wonnen de dames met 4-0 en bleek concurrent DAC in Ommen verloren te hebben. Zo waren de dames onverwacht kampioen, na een tweede plek vorig jaar. Een goede prestatie, ook voor coach Henk van Lente, die na twee jaar stopt bij Ouvol, nadat hij er 40 jaar coaching op heeft zitten. Daarom kreeg hij een boeket met 40 rozen van zijn team – jarige dames kregen ook altijd een roos van hem.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De wedstrijd tegen Zuidwolde sloot het team zaterdag trouwens winnend af, met 3-1. Ze kregen een fles champagne van de sportieve tegenstander. De Ouvoldames zagen er ludiek uit tijdens de wedstrijd, met kniehoge tijgerkousen, vanwege hun bijnaam ‘taaie tijgers’. Van Ouvol kregen de dames nieuwe inspeelshirts cadeau, met daarop vermeld het kampioenschap. Volgend jaar spelen de dames in de eerste klasse, zonder spelverdeler Maaike Koster, die vertrekt vanwege haar studie.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency