Zonnige Toer de Boer-fietstocht in Dalfsen

DALFSEN – Groepjes fietsers trokken zaterdag lang de verschillende boerenbedrijven van de Toer de Boer. Plaatselijk Belang Ankum (PBA) organiseerde de fietstocht samen met LTO Vechtdal.

“Het gaat ons om de contacten met de mensen,” zegt boerin Cindy Simons uit Lemelerveld, van LTO Vechtdal. “We willen graag ons verhaal vertellen en waarom we dingen doen.” Vier bedrijven konden worden bezocht: het vleeskalverenbedrijf van de familie Lescher, de kwekerij van Coen Jansen, het  scharrelkippenbedrijf van familie Visscher en de agrarische kinderopvang en melkveehouderij van familie Noordman. Hier overhandigde Plaatselijk Belang Ankum nog een cheque van 350 euro aan stichting Hartekind. Er werd een bedrag van 277,72 ingezameld bij het paasvuur in Ankum en dat bedrag heeft PBA aangevuld.

“De reacties waren heel enthousiast over de fietstocht,” zegt Gerda van de Vegt van Plaatselijk Belang. “Een kleine honderd deelnemers heeft meegedaan. De mensen die de fietstocht organiseren, kiezen ieder jaar een andere route met verschillende bedrijven. Afwisselend aan de ene en aan de andere kant van de Vecht.”

Foto’s: deelnemers aan de Toer de Boer-fietstocht en de overhandiging van de cheque aan stichting Hartekind.

Foto's bij dit bericht: