Zoeken naar duurzame toekomst van Dalfsen

DALFSEN – Vereniging Groen Gebogen en Stichting het Levende Dorp gaan samen op zoek naar het duurzame toekomstbeeld van de gemeente Dalfsen. Zij organiseren de komende periode, in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen, vier ‘DuurzaamheidsDialogen’ in Theater de Stoomfabriek.

Dalfsen heeft een groene geschiedenis: in 2013 werd de gemeente uitgeroepen tot ‘Groenste dorp van Nederland’ en in 2016 mocht het de titel ‘Groenste kleinste stad van Europa’ ontvangen tijdens de jaarlijkse Europese groencompetitie. Maar hoe nu verder?

DuurzaamheidsDialogen
Tijdens de DuurzaamheidsDialogen brengen de twee organisaties de aanwezigen in aanraking met bestaande en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, circulaire economie en noaberschap. Ook is er iedere avond ruimte voor vragen en discussie.

De DuurzaamheidsDialogen vinden plaats op de volgende vier woensdagen: 21 februari met de film ‘Normal is Over’ van Nederlandse filmmaker Renée Scheltema met napraten. Op 28 februari – Circulaire Economie door o.a. Heico van der Blonk, docent Circulaire Economie aan de Hogeschool Windesheim Zwolle. Met drie voorbeelden uit Dalfsen, zoals de Vechtdal Brouwerij, Nieuwleusen Synergie en Van Lenthe groenrecycling. Op 7 maart Over Noaberschap. Het belang van gemeenschapsvorming, door Bob Radstake van Stichting Het Levende Dorp en lokale initiatieven, het Broodfonds en Stilstaan bij leven en sterven. Op 14 maart – Duurzaamheidscafe in gesprek met de politiek.
De toegang is gratis. Aanmelden door een mail te sturen naar info@hetlevendedorp.nl.

Groen Gebogen 
Groen Gebogen is een vereniging van natuurlijke personen die zich richt op de inwoners en ondernemers in het Dorp Dalfsen. Groen Gebogen werkt aan bewustwording van het nut van een duurzame samenleving en biedt een platform om samen ideeën met betrekking tot het verduurzamen van Dalfsen te verwezenlijken. Groen Gebogen zoekt de verbinding en is de vereniging van mensen die mensen samenbrengt, die kennis en inspiratie deelt en samenwerkt aan een duurzaam Dalfsen.

Het Levende Dorp
Stichting het Levende Dorp heeft ten doel het eerste levende dorp van de wereld te bouwen, waarin de huizen gebouwd zijn van levende bomen. Om daarvoor gelden te vinden, organiseert de stichting onder andere het benefietevenement The Living Village Festival. Het vijfdaagse festival dat in juni plaatsvindt, is gericht op zelfvoorzienendheid, milieueducatie, innovatie, homeschooling, samenleving, samenwerking, kunsten en ambachten, theater, muziek en spiritualiteit.

 

Archieffoto van The Living Village Festival.

Foto's bij dit bericht: