Zeven partijen klaar voor verkiezingen in Dalfsen

DALFSEN – De verkiezingsprogramma’s zijn geschreven, de kandidatenlijsten opgesteld en de kieslijsten zijn ingeleverd. Kortom, de zeven partijen die in Dalfsen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, staan in de startblokken voor de campagne.

Vertegenwoordigers van alle partijen namen vanmorgen (maandag) de laatste hobbel: het aanleveren van de kandidatenlijsten tijdens een zitting van het hoofdstembureau. Daarvoor meldden ze zich één voor één bij griffier Joost Leegwater, op de kamer van burgemeester Han Noten.

Met zeven stuks doen meer partijen in Dalfsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen dan ooit tevoren. Naast de ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen, PvdA, CDA en VVD heeft ook nieuwkomer Libertarische Partij de kandidatenlijst ingeleverd.

Dinsdag vindt het officiële onderzoek plaats naar de kandidatenlijsten en komende vrijdag worden de lijsten officieel vastgesteld. De komende twee maanden vindt een groot aantal activiteiten plaats in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Komende vrijdag wordt, van 09.30 tot 10.30 uur het verkiezingsbord op de hoek van de Bruinleeuwstraat beplakt met de eerste verkiezingsposters. Dit gebeurt zoveel mogelijk door de lijsttrekkers. Daarnaast worden in de verschillende kernen verkiezingsdebatten georganiseerd en wordt voor de jongeren een pubquiz in het Witte Peerd in Nieuwleusen georganiseerd op vrijdag 9 maart.

Naast de website www.dalfsenkiest.nl, die deze week gevuld wordt met belangrijke informatie, introduceert de gemeente binnenkort een verkiezingsapp. Via de app is allerlei informatie te vinden over de (kandidaat-)raadsleden, de standpunten van de politieke partijen en algemene informatie over bijvoorbeeld de stembureaus. Ook is er een activiteitenkalender te vinden met alle activiteiten die plaatsvinden richting 21 maart. De app is binnenkort te downloaden via de appstore van Apple en de Playstore van Google.

Foto:

Foto's bij dit bericht: