Winst voor korfballers d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Korfbalvereniging d’Ommerdieck uit Nieuwleusen speelde de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle en won met 16-13.

Korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde zaterdag de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle in sporthal De Spil. De eerste wedstrijd won d’Ommerdieck met 14-8 en deze keer werd het 16-13. Hierdoor behoudt d’Ommerdieck de tweede plaats en staat maar twee doelpunten onder het doelsaldo van nummer 1 Wit Blauw uit Kampen.

Wedstrijdverloop

Oranje Zwart kwam met een geheel ander team naar Nieuwleusen. Zij hadden twaalf spelers, waardoor ze een heel vak tegelijk konden wisselen. D’Ommerdieck begon in de basis-opstelling en bouwde al snel een voorsprong op van 3-0. Daarna kwam Oranje Zwart dichtbij, 4-3. Goed combineren zorgde voor goede kansen en die werden benut. De ruststand was 9-6 voor d’Ommerdieck.

Na rust

Na rust kwam Celeste Ogink in het veld voor Miranda Huzen. D’Ommerdieck begon de tweede helft voortvarend en scoorde vijf keer op rij in 10 minuten: 14-6. Beide teams kregen veel kansen, maar schoten gedurende 10 minuten niet raak.  te schieten. Martin Alteveer van d’Ommerdieck vond de korf als eerste weer: 15-8. Het spel werd wat rommeliger en Oranje Zwart scoorde. Ze kwamen dichterbij, zodat de eindstand 16-13 werd.