Week van de Techniek in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Maandag gaat de Week van de Techniek van start in Nieuwleusen. De techniekweek wordt dit jaar gehouden van maandag 16 t/m donderdag 19 oktober. Alle groepen 6,7 en 8 van de zes Nieuwleuser bassischolen doen dit jaar mee. Op donderdag 19 oktober is de gezamenlijke afsluiting voor het eerst om 19.00 uur in De Deel te Nieuwleusen. Voorheen was de afsluiting op twee verschillende locaties.

Toekomstperspectief
De Nieuwleuser bedrijven organiseren de week omdat de toekomstperspectieven voor jongeren in de techniek meer dan goed zijn. Goed geschoolde technische werknemers zijn hard nodig. Immers, zonder techniek geen innovaties en economische vooruitgang. Zo kunnen de leerlingen zelf ontdekken of er misschien wel een toekomst in de techniek voor hen is weggelegd.

Bedrijfsbezoeken
De leerlingen bezoeken de komende week een bedrijf in de techniek, de technobiel of gaan aan de slag bij Selecsys. Naast uitleg en veel zien, gaan de leerlingen ook zelf aan de slag. Kennis maken met techniek in de praktijk is erg belangrijk. Veel techniekactiviteiten kunnen op school uitgevoerd worden, maar het zien, voelen en het ervaren in de praktijk maakt techniek extra interessant. Pas dan komen leerlingen erachter waar en hoe die ‘vanzelfsprekende’ producten gemaakt worden.

Voorbereiding op school
De leerkrachten en de deelnemende groepen bereiden samen met de medewerkers van de diverse bedrijven en Selecsys de techniekweek voor. Gezamenlijk hebben ze het programma samengesteld. De leerlingen van groep 6 gaan bij Selecsys aan de slag en hebben een techniekopdracht op school. Zij moeten van bestaande elektronische apparaten een nieuwe uitvinding of creatie maken. De leerlingen van groep 7 en 8 bezoeken een bedrijf en gaan bezig met een onderzoek. De leerlingen maken een ontwerp om de verkeerssituatie te verbeteren op de splitsing van de Burg. Backxlaan en Den Hulst. Daarnaast brengen de leerlingen van groep 8 ook nog een bezoek aan de technobiel.

Open avond
Op donderdag 19 oktober tussen 18.00 en 18.45 uur zijn ouders van harte uitgenodigd om samen met hun kind de bedrijven te bezoeken. Om 19.00 uur vindt bij De Deel dan de prijsuitreiking plaats van de opdrachten waaraan de leerlingen op school hebben gewerkt. Deze kunnen dan ook bewonderd worden.

Archieffoto: vorig jaar kwamen studenten van het Green Team van Technische Universiteit Twente vertellen over hun auto op waterstof.

Foto's bij dit bericht: