Vrolijk carnaval in Sprokkeldorp en Hakkersdonk

SPROKKELDORP/HAKKERSDONK – Ten zuiden van de Vecht in Dalfsen wordt weer goed carnaval gevierd. Morgenavond (dinsdag) wordt het carnaval afgesloten met de Multilight Verlichte Optocht, om 19.30 uur in Sprokkeldorp (Lemelerveld).

‘Wat een theater’
Vrijdag begonnen de feestelijkheden in Sprokkeldorp in woonzorglocatie Het Anker. Loco-burgemeester Jan Uitslag overhandigde de sleutel van de gemeente aan Prins Lukus 2.0 van de Sprokkelaars. Jeugdprinses Dieksie ging voorop bij de jongeren. Het thema was dit jaar ‘Wat een theater’ en dat onderwerp werd met heel veel fantasie uitgewerkt. Zaterdagmiddag was de Grote optocht met vele deelnemers, bij de grote wagens won Carnavalsvereniging Simpel de eerste prijs, Brasil Lemelerveld de tweede en Carnavalsvereniging de Paria’s werd derde. Bekijk het fotoalbum van de optocht van Marcel van Saltbommel: https://myalbum.com/album/ynAwm6xAkaBi

Minpuntje voor de voetballende Sprokkelaars was dat ze toch een wedstrijd moesten spelen tijdens carnaval. Maar ondanks hun tegenzin wonnen ze deze pot met 4-2 van VV Heerde.

‘Hoonhakkers zien overal muziek in’
In Hakkersdonk (Hoonhorst) begon het feest donderdag al met het 50+ carnaval en vrijdag voor de jeugd. Onder het motto ‘De Hoonhakkers zien overal muziek in’, voerden Prins Luc en zijn zoon jeugdprins Niek het feest aan. Zondagmiddag was de optocht, voorafgaand aan het Gezinscarnaval. Vele kleurige creaties gingen in optocht door het dorp. Natuurlijk kwamen onderwerpen aan de orde kwamen die nu spelen, zoals over vliegveld Lelystad ‘Alleen als we hoog vliegen, raken we in de wolken.’

Ten noorden van de Vecht kon er zaterdagavond carnaval worden gevierd bij Nikki’s. De feestband Dakkeraf speelde hits van nu en vroeger.

Foto 1 de carnavalsoptocht in Sprokkeldorp. Foto: Marcel van Saltbommel.

Foto 2 de optocht in Hakkersdonk.

 

 

Foto's bij dit bericht: