Vrijwilligers klaren klussen in Nieuwleusen en Dalfsen tijdens NLdoet

NIEUWLEUSEN/DALFSEN – Het Oranje Fonds organiseerde vrijdag en zaterdag weer NLdoet, samen met duizenden organisaties in het land. In de gemeente Dalfsen waren ook ongeveer 25 projecten aangemeld voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

In alle kernen van Dalfsen werden wel klussen geklaard. Museum Palthehof in Nieuwleusen had onder andere de vrijwillige brandweer van post Nieuwleusen aan het werk en twee CDA-raadsleden. Met twee hoogwerker van firma Stegerman haalden de spuitgasten het mos van het pannendak. Verder werd en binnen en buiten een grondige voorjaarsschoonmaak gehouden en werd de hof ingeplant met voorjaarsbloemen en planten.

Vandaag (maandag) was de St. Cyriacusschool uit Hoonhorst met de groepen 5 en 6 in een schoon museum om aan het werk te gaan met Hendrik en Jantien. Zij deden de was, stopten sokken, maalden koffiebonen, draaiden touw en kregen een lesje lei schrijven met de griffel.

Bij ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen gaven vrijwilligers een ‘make over’ aan verouderd meubilair, werd er geschilderd en een boom weggehaald.

Het Anjerpunt in Hoonhorst maakte een bank bij de ingang, in het Ruitenveen in Nieuwleusen werd de speeltuin onderhouden en een jeu de boulesbaan aangelegd. De scoutinggroepen voerden klussen uit en Natuurbad Heidepark maakte een kabouterdorp en kabouterpad in het bos.

Dit jaar kwamen naar schatting 375.000 vrijwilligers in actie in het hele land en er zijn ruim 10.500 activiteiten aangemeld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds, het fonds werd opgericht als huwelijkscadeau aan hen.

Foto’s: brandweer en CDA in actie bij Museum Palthehof in Nieuwleusen.
Vrijwilligers knappen het meubilair op van ontmoetingscentrum De Wiekelaar.

En een link naar het filmpje dat Joop Koopman maakte over de klussen bij Museum Palthehof: https://youtu.be/Pve529JJ65A

Foto's bij dit bericht: