Vredesweek in Dalfsen met oecumenische dienst en maaltijd

DALFSEN – Het Podium van Kerken – overlegorgaan van kerken in Dalfsen – organiseert een oecumenische Vredesdienst in het kader van de Vredesweek. Iedereen is van harte welkom op zondag 30 september om 9.30 uur in de Grote Kerk van Dalfsen.

Vredesmaaltijd
Vredesorganisatie PAX roept om in gesprek te gaan over vrede en daarom organiseert het Podium van Kerken een Vredesmaaltijd op dinsdag 25 september om 18.00 uur in De Trefkoele+. De inloop met een drankje is vanaf 17.30 uur. Inwoners van de gemeente Dalfsen zijn van harte uitgenodigd om aan tafel het gesprek over vrede aan te gaan. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook: Generaties voor vrede. Verhalen worden gedeeld, want vrede kun je leren, van elkaar. Welke rol kunnen we in Dalfsen spelen om vrede te bevorderen?

Wereldse gerechten
Bij deze maaltijd kunnen 100 personen aanschuiven en genieten van ‘wereldse gerechten’ (zowel vegetarisch als met vlees). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wel kan men het werk van PAX steunen met een vrijwillige bijdrage (voor meer info zie www.paxvoorvrede.nl). Meer informatie: www.podiumvandalfsen.nl. Aanmelden voor de maaltijd tot uiterlijk zaterdag 21 september via e-mailadres: info@podiumvankerkendalfsen.nl

Foto: de Vredesdienst wordt gehouden in de Grote kerk van Dalfsen.

Foto's bij dit bericht: