Foto: Uit het archief: de kerstmannenloop is weer onderdeel van Kerstmarkt Nieuwleusen.

Voorbereidingen Kerstmarkt Nieuwleusen bijna klaar

NIEUWLEUSEN - De ondernemers zijn er bijna helemaal klaar voor: op zaterdag 16 december wordt de achtste editie van de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden. Van 16.00 tot 21.00 uur is de Grote Markt en omgeving in Nieuwleusen weer helemaal ondergedompeld in kerstsfeer.

Andere indeling
De feestelijk verlichte markt bestaat uit vele kramen en heeft een heel afwisselend, kerstgerelateerd aanbod. Deze keer is de indeling anders dan andere jaren: er is één podium en een heel gezellig horecaplein met daaromheen kleine tentjes in een knusse opstelling. Aan het horecaplein werken mee Plus Bakker, Slager Kouwen, ’t Witte Peerd en de Piri Piri van de Lichtmis. Diverse artiesten maken hun opwachting het podium en Aalt Westerman komt zingen met zijn dochter Anja en bovendien fungeert hij als spreekstalmeester. Het Koor zonder Naam komt optreden en popkoor X-cream, beiden uit Dedemsvaart, dansgroepen van SMON Welzijn en nog veel meer.

Open kerk
In de nabijgelegen Grote Kerk aan de Dommelerdijk 2 zijn vanaf 17.00 tot 20.00 uur doorlopend optredens. Bijvoorbeeld van het Projectkoor Hervormde Gemeente, een sing-in met kerstliederen,  Music Ardore komt spelen, zang van Sursum Corda, Tehillim en De Lofstem uit Oudleusen.
Verder laten de Midwinterhoornblazers uit Dalfsen hun winterse klanken horen, is er een oud-Hollandse draaimolen voor de kinderen en ’s middags vanaf 14.00 uur rijdt de kerstman door het dorp met zijn arrenslee en ’s avond loopt de kerstman rond op de Kerstmarkt, om de sfeer te verhogen.
De kerstmannenloop, georganiseerd door Loopgroep AG ’84,  gaat om 18.30 uur van start bij Bos Bedden, Den Hulst 33. Kinderen die het laatste stukje mee willen lopen, kunnen aansluiten vanaf Helga Schuurman Schoenen & Podologie, Backxlaan 37b.

Trucks by night
Chauffeursvereniging De Lichtmis organiseert opnieuw Trucks by night en maar liefst 33 vrachtwagens hebben zich opgegeven. De parade doet ook de Kerstmarkt Nieuwleusen aan om ongeveer 19.30 uur. De stoet vertrekt om 16.45 uur vanaf Mussche Handel en Transport aan de Wethouder Buitenhuisstraat in Staphorst. Via de Gorterlaan en Berkenstouwe rijden de vrachtwagens over de Gemeenteweg en Oude Rijksweg naar Scholenland om via Hasselt naar Genemuiden te rijden. Na het rijden van een rondje door Hasselt, komen de trucks via de Lichtmisweg, Nieuwendijk en Meeleweg naar de Kerstmarkt Nieuwleusen. Na een pauze rijden ze over de mr. J.B. Kanlaan terug naar Staphorst om via de Industrieweg en Hoogeweg weer aan te komen bij het vertrekpunt. Voor meer informatie hierover: www.chvdelichtmis.nl
De Kerstmarkt Nieuwleusen wordt mogelijk gemaakt door ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency