Voetbalplaatjes sparen van ‘lokale helden’ in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Net als zeven jaar geleden kunnen klanten van Plus Bakker weer sparen voor voetbalplaatjes van USV en S.V. Nieuwleusen. De actie gaat deze week van start en werd zaterdagmorgen gepresenteerd in de winkel.

Albums uitgereikt
De eerste albums werden uitgereikt aan enkele jeugdleden van USV en leden van de voorbereidende werkgroep van S.V. Nieuwleusen. Van beide clubs is een afzonderlijk album samengesteld onder de noemer ‘De lokale helden van Nieuwleusen’, waarin alle teams en alle leden van de clubs zijn vertegenwoordigd. Voor het album van S.V. Nieuwleusen kunnen in totaal 676 plaatjes gespaard worden en voor dat van USV in totaal 452.

Actie eerder groot succes
“Zeven jaar geleden was de actie een enorm succes”, vertelt eigenaar Arjan Bakker van Plus Bakker. “Je moet het niet elk jaar herhalen, want dan verslapt de aandacht. Maar nu leek de tijd ons er wel weer rijp voor. Langzamerhand hebben beide clubs toch wel weer veel nieuwe spelers.” Plus Bakker zorgt er vooral voor dat de voetbalplaatjesactie financieel mogelijk gemaakt wordt. Beide clubs droegen zorg voor de samenstelling en de foto’s. Dat was een heel werk, dat bovendien in korte tijd moest worden voorbereid.

Clubs zorgen voor foto’s
“In september hebben we alles bij elkaar zo´n 3.200 foto’s gemaakt van de clubleden, waaruit we per persoon de beste foto hebben geselecteerd”, vertelt Martine Bisschop, een van de werkgroep-leden van S.V. Nieuwleusen ter illustratie. “Daarna kwam het bewerken, het organiseren en het controleren. Vooral dat laatste was veel werk. Alles moet ten slotte precies kloppen.”
De foto’s van USV zijn gemaakt door Marcel van Saltbommel. “Het was een hele klus, maar enorm leuk om te doen. Je ziet alle leden van jong tot iets ouder voorbij komen,” zegt de fotograaf.

USV en S.V. Nieuwleusen enthousiast
De vertegenwoordigers van beide verenigingen toonden zich zaterdagmorgen enthousiast over het eindresultaat, het zijn prachtige albums geworden.
Klanten van Plus Bakker krijgen bij elke tien euro aan boodschappen een zakje voetbalplaatjes naar keuze van een van de beide verenigingen. De actie loopt tot 17 januari.

Foto: vertegenwoordigers van beide clubs namen zaterdagmorgen de albums in ontvangst.

Foto's bij dit bericht: