Voedselbanken Dalfsen en Nieuwleusen samen verder

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De beide Voedselbanken binnen de gemeente Dalfsen hebben sinds enige tijd hun krachten gebundeld. De Voedselbank, die volledig door vrijwilligers wordt gerund, is er voor Dalfsen, Nieuwleusen en de kernen Hoonhorst en Oudleusen. Er zijn twee uitgiftepunten, in Dalfsen en in Nieuwleusen.

Bestuurssamenstelling
De besturen Dalfsen en Nieuwleusen zijn samengevoegd en er hebben wat personeelswisselingen plaatsgevonden. “Het was even zoeken naar de juiste aanpak, maar er is vanaf het samengaan altijd een gezamenlijke koers ingezet”, zegt voorzitter Gemma Kok vol trots. “De Voedselbank heeft een drievoudige doelstelling: ondersteunen; samenbrengen en doorgeven. We hebben ons logo aangepast, website en e-mailadres, dit alles om eenduidig naar buiten te treden.”
Het voltallige bestuur bestaat naast Gemma Kok uit Bennie Buitenhuis (vice-voorzitter), Berry Roeberts (algemeen bestuurslid), Gerhard Bouwmeester (financiën), Gerrie van Lenthe (coördinator uitgiftepunt) en Elisabeth Metselaar – Schelhaas (secretariaat).

Samenwerking Philadelphia
De Stichting Voedselbank Dalfsen/Nieuwleusen werkt samen met de voedselbank Zwolle voor o.a. de levering van pakketten voor de cliënten. In het leerwerkcentrum van stichting Philadelphia heeft de Voedselbank Dalfsen/Nieuwleusen een partner gevonden en werkt hiermee samen, zij helpen de vrijwilligers van de Voedselbank.

Hulp is nodig
Helaas is het nodig dat in de gemeente Dalfsen wekelijks voedselpakketten worden verstrekt aan mensen die onder het bijstandsniveau leven. De voedselbank is hierin afhankelijk van vele vrijwilligers, maar uiteraard ook van gelden om dit mogelijk te blijven maken. Je kan vriend worden van de Voedselbank voor 15,00 per jaar. Daarnaast zijn er acties binnen de gemeente Dalfsen waar mensen goederen kunnen doneren, zoals het laatste weekend van januari bij de AH in Dalfsen. “De opbrengst was qua geld en goederen een heel mooi resultaat. Van 28/2 t/m 2/3 2018 staan vrijwilligers van de Voedselbank ook op de Ondernemersbeurs Nieuwleusen, met als doel geld in te zamelen. Alle kleine beetjes helpen. Dus heeft iemand een idee voor een inzamelingsactie, laat het ons weten. We denken graag mee!”, aldus Kok.

Informatie
Wil je je opgeven als vrijwilliger, donateur of vriend van de Voedselbank of heb je een idee voor een inzamelingsactie? Neem dan contact op met de Voedselbank Dalfsen/Nieuwleusen. Website: http://www.voedselbankdalfsennieuwleusen.nl
E-mail: http://voedselbank.dalfsennieuwleusen@gmail.com

Foto's bij dit bericht: