Vier podiumplaatsen voor Start Racing uit Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Start Racing kijkt terug op een fantastisch OW Cup-evenement op Dijon et Prenois. Het team behaalde maar liefst vier podiumplaatsen inclusief een overwinning. Patricia Kok won haar allereerste race in de ProCup 600, nadat ze in de eerste race derde was geworden. Danny van der Sluis finishte tweemaal als derde in de SuperCup 1000.

Donderdag 26 juli en vrijdag 27 juli was het circuit van Dijon et Prenois in Frankrijk het decor van de vijfde en zesde race van het seizoen in de OW Cup. Er moest gereden worden onder zeer warme temperaturen van 35 graden en een asfalttemperatuur van boven de 50 graden. Zowel Danny van der Sluis als Patricia Kok brachten in de kwalificatiewedstrijd een vierde tijd in hun klasse op de klok. Danny had in de eerste sessie nog wat problemen. Voor de tweede kwalificatie werd de setup aangepast en dit pakte goed uit. Helaas zorgde een vroege rode vlag ervoor dat Danny maar weinig ronden kon rijden in deze training. De ProCup 600 klasse van Patricia reed in Dijon samen met twee andere categorieën, waardoor de snelheidsverschillen op de baan groot waren en het lastig was om een vrije ronde te kunnen rijden. Patricia had ondanks het goede resultaat het gevoel dat er nog wel iets meer in had gezeten.

In de eerste SuperCup 1000 race had Danny geen geweldige start, maar hij nam in de tweede ronde wel de derde plaats over van Toine Gierkink. Deze positie hield de coureur uit Staphorst de hele race vast. Daardoor mocht hij ook in de vijfde race, na vier eerdere top-drie klasseringen, het podium beklimmen. Dit podium stemde Danny alleen niet tevreden, omdat het gat naar de voorste twee rijders vrij groot was. Het doel was dan ook om dit in de tweede race te verkleinen en dat lukte. Danny hield, rijdend op plaats drie, het gat in de openingsfase binnen twee seconden en reed na drie ronden zelfs langzaam richting de kop. In de zevende ronde kwam echter een rode vlag en werd de race verdeeld over twee delen. Na de herstart ging het nog beter en deze keer kon Danny aanhaken bij de leiders Cliff Kloots en Nigel Walraven. In de laatste ronde ging de Start Racing-rijder in de aanval en kwam zelfs even aan de leiding. Kloots kwam uiteindelijk nog terug, waardoor Danny als tweede finishte. In de gecombineerde uitslag over twee delen werd Danny derde, maar om te kunnen vechten voor de overwinning gaf hem een heel goed gevoel.

Patricia scoorde op haar beurt in de eerste race haar eerste podium van het jaar. De dame uit Lekkerkerk pakte al snel de derde plaats en sloot aan bij de twee koplopers. Ze reed een sterke race en hoefde maar weinig toe te geven. Uiteindelijk kwam Patricia op een kleine drie seconden achter winnares Anne van Galen als derde over de finish. In de tweede manche deed Patricia er nog een schep bovenop. In de beginfase van de race reed ze in tweede positie achter Jeroen Kok. De nummers één en twee van de eerste race gingen samen onderuit, waardoor er een rode vlag situatie kwam. Na de herstart pakte Patricia de leiding met Jeroen Kok achter haar aan. Patricia breidde haar voorsprong verder uit en toen Jeroen Kok ten val kwam had ze helemaal een veilige marge. Patricia kwam als eerste over de finish en won hierdoor haar allereerste race in de ProCup 600 en de eerste in dienst van Start Racing. Patricia stijgt hiermee van de elfde naar de vierde plaats in de tussenstand. Het hele team feliciteert Patricia van harte met dit prachtige resultaat.

Het volgende evenement op de kalender voor Start Racing is in Oschersleben. Op 17 en 18 augustus rijden Danny en Patricia allebei twee races op het Duitse circuit.

Foto’s

Foto's bij dit bericht: